Μαρία Ζαχάροβα: «Φήμες» τα περί διορισμού μου ως πρέσβειρα της Ρωσίας στην Αθήνα

Φήμες για τις οποίες «δεν έχει χρόνο» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δημοσιεύματα που την ήθελαν να αναλαμβάνει τη θέση της πρέσβειρας της Ρωσίας στην Αθήνα.

Σε δήλωσή της στο πρακτορείο Sputnik, η Ζαχάροβα απέρριψε τις σχετικές πληροφορίες ως απλές «φήμες».

«Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, όλη την ώρα, έπρεπε να διαψεύδω κάτι τέτοιο σχετικά με εμένα. Ωστόσο, παλαιότερα, δεν υπήρχε η λέξη “ψέμα”, ονομάζονταν “φήμες”» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «ξαφνικά, όλα έγιναν ψέματα, παραπληροφόρηση κτλ. Απλώς λυπάμαι γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Δεν έχω καν χρόνο να τα διαβάζω. Ακούω πολλά από φίλους και γνωστούς, αλλά δεν έχω χρόνο να δώσω προσοχή σε αυτά».

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Ζαχάροβα είχε αναφερθεί ξανά στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, όταν σε δήλωσή της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» τάχθηκε εναντία στις μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε ξεκαθαρίσει αρκετές φορές τη θέση μας γι’ αυτό το θέμα στα σχόλια της διεύθυνσης Ενημέρωσης και Τύπου του ΥΠΕΞ της Ρωσίας» επισήμανε, χαρακτηριστικά, η Ρωσίδα αξιωματούχος.

Υπενθύμισε ότι η Μόσχα τάσσεται υπέρ της «διευθέτησης όλων των αντιθέσεων αποκλειστικά μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

«Καλούμε τα εμπλεκόμενα κράτη να δείξουν πολιτική βούληση με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων προς όφελος της εξασφάλισης της σταθερότητας και της ασφάλειας» συνέχισε η κα Ζαχάροβα.

Και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται συνεπής δουλειά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σχέσεων καλής γειτονίας, όπως και η αποφυγή μονομερών ενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν την όξυνση της κατάστασης».