«Βόμβα» από τον αντιπρόεδρο του AKP για την Αγιά Σοφιά: «Ελπίζουμε να ανοίξει για προσευχή πριν από τις 15 Ιουλίου»

Την ώρα που φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν «κλίμα» υπέρ των σχεδίων Ερντογάν που θέλει να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος του Τούρκου προέδρου έκανε μια δήλωση-«βόμβα».

Απαντώντας σε ερώτηση ο αντιπρόεδρος του AKP, ενόψει της επικείμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για τη μετατροπή ή μη του ιστορικού μνημείου σε τζαμί, είπε: «Αν με ρωτούσατε θα την άνοιγα σήμερα. Ελπίζουμε η Αγία Σοφία να ανοίξει νωρίτερα και πριν τις 15 Ιουλίου. Περιμένουμε να ανοίξει για προσευχή. Ελπίζουμε σε θετική απόφαση του ΣτΕ».

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Αγιά Σοφιά θα μετατραπεί σε τζαμί

Σειρά σήμερα στην επιχείρηση δημιουργίας κλίματος υπέρ του Ερντογάν, είχε δημοσιογράφος της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας «Σαμπάχ», ο οποίος χωρίς να το αναφέρει ξεκάθαρα, εκτίμησε ότι –με βάση πληροφορίες του- το καθεστώς του τζαμιού της Αγίας Σοφίας θα διασφαλιστεί.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, o Οκάν Μουντερίσογλου ανέφερε, ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι ομόφωνη και ότι η απόφαση αυτή τη στιγμή είναι στη φάση της σύνταξής της. «Η απόφαση θα είναι πολύ συγκεκριμένη και θα εξαλείψει τις συζητήσεις ριζικά», αναφέρει.