Στο Βερολίνο την Πέμπτη ο Τσαβούσογλου

Στο Βερολίνο μεταβαίνει την Πέμπτη, 2 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι και από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ, ο κ. Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Χάικο Μάας.

Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης συνάντηση των δύο υπουργών μετά τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια στις 15 Φεβρουαρίου.

Κατά τον κ. Μπρόιλ, στην ατζέντα θα βρεθούν διμερή και διεθνή θέματα, οι συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού, η γερμανική προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., καθώς και η κατάσταση σε Συρία, Λιβύη και ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, βάσει πληροφοριών που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, επί τάπητος στη συνάντηση θα βρεθεί η ταξιδιωτική οδηγία που διατηρεί σε ισχύ η Γερμανία και για την Τουρκία έως το τέλος Αυγούστου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εξέφρασε την «απογοήτευσή της» που αποκλείστηκε από τον κατάλογο των χωρών οι πολίτες των οποίων μπορούν να εισέρχονται ελευθέρα στην Ε.Ε., με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει λόγο για «πολιτική απόφαση».

Σύμφωνα με τον κατάλογο που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα από την Ε.E, η Τουρκία και οι ΗΠΑ εξαιρούνται από τις χώρες που πήραν το «πράσινο φως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ