Επιμένει στην Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν: «Δεν έχουμε ούτε ένα τζαμί στην Αθήνα»

Σε νέες κυνικές δηλώσεις προέβη σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου μίλησε για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και την Αγιά Σοφιά, υποστηρίζοντας ότι «τις τελευταίες ημέρες κάποιοι άξεστοι προσπαθούν να πουν ότι η Άλωση είναι κατοχή».

«Πρόκειται για αστοιχείωτους. Η Άλωση είναι άνοιγμα, είναι το να κερδίζεις τις ψυχές. Αυτοί όμως αυτό δεν το ξέρουν. Ο Μωάμεθ που άλωσε την Πόλη δεν έγινε δεκτός ως εχθρός αλλά ως ένας αναμενόμενος σωτήρας. Οι πρόγονοί μας διατήρησαν ό,τι είναι σημαντικό για την ανθρωπότητα».

«Αντί να ισοπεδώσουν την Αγιά Σοφιά καθοδηγούμενοι από θρησκευτικό μένος την ομόρφυναν, προσφέροντάς την στην υπηρεσία των μουσουλμάνων», συνέχισε.

«Στις περιοχές που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε εμείς πριν από έναν αιώνα έχουν καταστραφεί τα τζαμιά και τα έργα μας. Δεν υπήρχε ούτε ένα δικό μας τζαμί στην Αθήνα, έχουν ισοπεδωθεί. Και μόνο από αυτήν την εικόνα βλέπουμε το μεγαλείο ψυχής των πρόγονων μας», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρο από τους προκλητικούς εορτασμούς έξω από την Αγία Σοφία, για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, που ο Τούρκος πρόεδρος προκαλεί ανοιχτά την Αθήνα.