Με πολεμικά αεροσκάφη καλωσορίζει η Ελλάδα την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας συνοδευόμενα, από δύο αμερικανικά πολεμικά μαχητικά, θα πετάξουν σήμερα το μεσημέρι πάνω από την Βόρεια Μακεδονία και συγκεκριμένα κατά μήκος του ποταμού Βαρδάρη, καλωσορίζοντας την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ethnos.gr

Τα αεροσκάφη των ΗΠΑ απογειώθηκαν την Πέμπτη από την πολιτεία της Νότιας Ντακότα πραγματοποιώντας 30 ώρες πτήση χωρίς διακοπή. Τα αεροπλάνα θα πετούν πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και η πτήση τους θα συνοδεύεται από δυνατούς κρότους, σπάζοντας το φράγμα του «ήχου».

Υπενθυμίζεται οι 29 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ υπέγραψαν το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας τον Φεβρουάριο του 2019, το οποίο στη συνέχεια επικυρώθηκε από τα εθνικά κοινοβούλιά τους.

Μάλιστα με ανάρτησή του στο Twitter το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θέλησε να συγχαρεί τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας, ολοκληρώνοντας και επίσημα την κυβίστηση της ΝΔ σε σχέση με όσα δήλωσε στο πρόσφατο παρελθόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.