Αποχωρεί η Wagner από την Λιβύη;

Ένας τοπικός δήμαρχος στη Λιβύη, δήλωσε την Κυριακή ότι οι Ρώσοι μισθοφόροι της Wagner, η οποία υποστηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, αποχώρησε από τη χώρα.

Ο Salem Alaywan, ο δήμαρχος της πόλης Μπάνι Γουαλίντ, νότια της Τρίπολης, είπε σε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ότι τρία αεροπλάνα απογειώθηκαν, μεταφέροντας πολλούς στρατιώτες του εν λόγω στρατού.

Η κυβέρνηση του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, με έδρα την Τρίπολη, η οποία δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις του Χαφτάρ από τον Απρίλιο του 2019, ξεκίνησε την επιχείρηση “Peace Storm” στις 26 Μαρτίου για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα και σε άλλα μέρη της βορειοδυτικής Λιβύης.

Νωρίτερα φέτος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι περισσότεροι από 2.000 μισθοφόροι της Wagner πολεμούσαν στη χώρα, παίρνοντας αυτό ως αφορμή για να υποστηρίξει τα περιφερειακά του σχέδια, στέλνοντας Τούρκους αξιωματικούς, Σύρους αντικαθεστωτικούς, τζιχαντιστές και άλλου είδους μαχητές, για να πολεμοήσουν για λογαριασμό της αναγνωισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης Σάρατζ.