Ο κατευνασμός βλάπτει σοβαρά την εδαφική μας ακεραιότητα…

Τις τελευταίες ώρες εξελίσσονται στον Νότιο Έβρο πρωτοφανείς σκηνές. Τούρκοι εθνοφύλακες και ισχυρές δυνάμεις των τουρκικών ειδικών δυνάμεων βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, ισχυριζόμενοι πως το συγκεκριμένο σημείο ανήκει στο τουρκικό κράτος.

Το ίδιο βιώνουμε και στο Αιγαίο, όπου η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όχι μόνο σε βράχο-νησίδες αλλά ακόμα και σε νησιά.

Το ίδιο βιώνουμε και στην Κύπρο, όπου τα τουρκικά γεωτρύπανα αλωνίζουν ελεύθερα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το ίδιο συμβαίνει και Νότια της Κρήτης, όπου οι Τούρκοι απειλούν με γεωτρήσεις.

Το ίδιο συμβαίνει και στον Έβρο, όπου προ μηνών Τούρκοι εθνοφύλακες, πυροβολούσαν κατά Ελλήνων στρατιωτών.

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή τη συμπεριφορά;

Ως πότε ο Νίκος Δένδιας θα διαχειρίζεται τις σχέσεις μας με την Τουρκία, ως σαν να πρόκειται για ήσσονος σημασίας ζητήματα;

Ως πότε η στρατιωτική ηγεσία θα μένει καθηλωμένη από την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτή τη παρατεταμένη κρίση.

Όπως είπε, ο Ναύαρχος Αποστολάκης, ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις έναν πόλεμο είναι να αποδείξεις στον αντίπαλο πως είσαι απολύτως έτοιμος για αυτόν.

Σήμερα, όμως, η κυβέρνηση ακολουθεί την αντίθετη στρατηγική, μια στρατηγική κατευνασμού, που διαρκώς αποτυγχάνει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην πολιτική του κατευνασμού, με μαθηματική ακρίβεια το επόμενο διάστημα θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα θερμό επεισόδιο.

Και τότε, κανένας εξ αυτών που σήμερα μας καθησυχάζουν με παχιά λόγια, δεν θα έχει δικαιολογίες.