Ε. Αποστολάκης στο Κontra 24: Να είμαστε έτοιμοι για όλα με την Τουρκία

“Διπλωματική έκρηξη” και “ετοιμότητα” ζητά ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Μιλώντας στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη Kontra24, ο κ.Αποστολάκης ανέλυσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ελληνοτουρκικά, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει μία “διπλωματική έκρηξη” από την πλευρά της Ελλάδας ώστε να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες όπως δήλωσε “δεν πρόκειται να σταματήσουν”. Μάλιστα, αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε η εργαλοποίηση των προσφύγων από την Άγκυρα “δεν έχει τελειώσει”.

Ο κ.Αποστολάκης είπε ότι το μήνυμα της αποτροπής πρέπει να συνεχίσει να εκπέμπεται διαρκώς από την Ελλάδα προς την Τουρκία, τάχθηκε υπέρ των “ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία”, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει γίνει σαφές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων από την Τουρκία. “Αν προκύψει κρίση με την Τουρκία, πολλά θα παίξουν ρόλο για το ποιος θα είναι ο κερδισμένος, δεν θα καθίσουμε να “μετρήσουμε το μπόϊ μας”. Πρέπει να ενισχύσουμε τις συμμαχίες μας με μία διπλωματική έκρηξη”.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Ε. Αποστολάκη: