Απάντηση Κίνας σε Η.Π.Α: Ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο του αμερικανικού στρατού

Οξύνεται ο «ψυχρός πόλεμος» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα με αφορμή τον κορονοϊό.

Αυτή τη φορά οι Κινέζοι περνούν στην αντεπίθεση και μετά από το μπαράζ των προκλητικών και προσβλητικών δηλώσεων εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ εις βάρος τους, τώρα παρουσιάζουν μετ’ επιτάσεως μια δική τους θεωρία συνωμοσίας: ότι το ξέσπασμα της πανδημίας δεν άρχισε από την Κίνα, αλλά από την Αμερική και συγκεκριμένα από το περιβόητο εργαστήριο βιολογικών όπλων του αμερικανικού στρατού Φορτ Ντέτρικ στο Μέριλαντ.

Σε εκτενές άρθρο που δημοσιεύτηκε στο επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, το περιοδικό «Quishi», φιλοξενήθηκαν δηλώσεις ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου, ο οποίος τόνιζε μεταξύ άλλων ότι «είναι απολύτως αναγκαίο το να εντοπιστεί η πηγή από όπου ξεκίνησε η διαδρομή των μολύνσεων με τον κορονοϊό».

Ακολούθως, το άρθρο παραπέμπει σε άρθρο, το οποίο είχε δημοσιευτεί τον Απρίλιο σε ένα κινεζικό επιστημονικό περιοδικό. Σε αυτό οι συντάκτες ανέλυαν το πώς η λοιμώδης νόσος στις ΗΠΑ δεν «ήρθε από το εξωτερικό». Προς επίρρωσιν αυτής της θεωρίας, το άρθρο διερωτάται γιατί διατάχθηκε αιφνιδίως το κλείσιμο του βιολογικού εργαστηρίου στο Φορτ Ντέτρικ και αν το γεγονός αυτό συναρτάται με τη διαρροή του Covid-19.

Το Φορτ Ντέτρικ ήταν η έδρα του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Λοιμωδών Νοσημάτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Έκλεισε τον περασμένο Αύγουστο, όταν η επιβλέπουσα αρχή διαπίστωσε ανεπάρκεια στα μέτρα ασφαλείας των εργαστηρίων και πιο συγκεκριμένα στις διαδικασίες απολύμανσης των ακάθαρτων υδάτων. Παρ’ όλα αυτά, δεν αναφέρθηκε ποτέ κάποιου είδους ένδειξη ότι κάποιου είδους μολυσματικό υλικό είχε διαρρεύσει από το Φορτ Ντέτρικ.

Οι Κινέζοι, όμως, φέρονται πεπεισμένοι ότι οι Αμερικανοί πειραματίζονταν με τους κορονοϊούς και μάλιστα, ότι ήταν εκείνοι που εισήγαγαν τον Covid-19 στην Κίνα, όταν αποστολή του αμερικανικού στρατού ταξίδεψε στην Ουχάν τον περασμένο Οκτώβριο, για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στρατιωτικού Αθλητισμού.