Επιχείρηση της τροχαίας για κόντρες στη Βάρκιζα – Στη “μάχη” και drone

Νέα εξόρμηση για να αποτραπούν αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας (κόντρες) έκανε η Τροχαία βάζοντας φρένο σε απερίσκεπτους οδηγούς.

Ειδικότερα, διπλώματα, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας αφαίρεσαν άνδρες της τροχαίας μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου στη Βάρκιζα, με την χρήση μάλιστα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone).

Σύμφωνα με την Τροχαία, οι παραβάσεις αυτές ήταν οι εξής: 45 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 29 για φιμέ τζάμια, 27 για πρόκληση υπερβολικού θορύβου, 10 για έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας, 14 για στέρηση άδειας οδήγησης, 10 για δυσδιάκριτες πινακίδες κυκλοφορίας, 7 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 7 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 5 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 6 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), 1 για επίδειξη ικανότητας, 1 για επικίνδυνους ελιγμούς και 14 για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 48 άδειες ικανότητας οδήγησης, 45 άδειες κυκλοφορίας και 42 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν 8 οχήματα και 3 μεταφέρθηκαν με γερανοφόρα.

Οπως επισημαίνει η Τροχαία, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής.