Αμπντάλα: Θα έχουμε πόλεμο αν το Ισραήλ προσαρτήσει την Δυτική Όχθη

Τύμπανα πολέμου ηχούν στην Μέση Ανατολή, την ώρα που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου εμφανίζεται έτοιμος να προχωρήσει στην προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ.

Σήμερα, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Der Spiegel, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα ΙΙ προειδοποίησε πως αν το Ισραήλ προχωρήσει στην προσάρτηση της Δυτικής Όχθης, τότε είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσει ένας νέος πόλεμος μεταξύ των δυο κρατών.

“Δεν θέλω να εξαπολύω απειλές και να δημιουργώ ατμόσφαιρα σύγκρουσης, αλλά σκεφτόμαστε όλα τα πιθανά σενάρια. Μαζί με άλλα κράτη της Ευρώπης και της Διεθνούς Κοινότητας συμφωνούμε πως η δύναμη του ισχυρού δεν μπορεί να εφαρμόζεται στην Μέση Ανατολή”, υπογράμμισε.

Ενώ παράλληλα προσέθεσε πως “μια πιθανή διάλυση της παλαιστινιάκης αρχής στην Δυτική Όχθη, θα οδηγούσε στην ενίσχυση του ισλαμικού εξτρεμισμού και στην περιφερειακή αστάθεια.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ και η Ιορδανία έχουν υπογράψει συμφωνία ειρήνης, ενώ στην Ιορδανία υπολογίζεται πως κατοικούν πάνω από δυο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες.