Ενοποιήσεις αλαλούμ στο υπουργείο Εξωτερικών

Αν κάποια άλλη κυβέρνηση είχε τολμήσει να ενοποιήσει στο υπουργείο Εξωτερικών τις Διευθύνεις Κύπρου και Τουρκίας και μάλιστα σ αυτήν την κοινή Διεύθυνση να χώσει και τις υποθέσεις Μέσης Ανατολής και Αραβικού Κόσμου θα είχε γίνει της κακομοίρας.
Ε λοιπόν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον νέο Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, προχωρά στην συγχώνευση, που ουσιαστικά είναι υποβάθμιση και των θεμάτων της Τουρκίας και των θεμάτων της Κύπρου.

Είναι το σχέδιο αυτό που όπως είπε στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ο κ. Δένδιας «Πρόκειται για έναν Οργανισμό που φιλοδοξούμε να δώσει εφόδια και φτερά στην ελληνική διπλωματία». Και επίσης σε μια αποστροφή του λόγου του είπε «θέλουμε να εξαλείψουμε τις ρουσφετολογικές διατάξεις», αναφερόμενος στον παλιό Οργανισμό που ήταν της κας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις πληροφορίες στον νέο οργανόγραμμα και κανονισμό λειτουργίας , ενοποιούνται σε μια οι Α2 (Διεύθυνση Κύπρου), Α4 (Διεύθυνση Τουρκίας) και Α6 (Διεύθυνση αραβικών χωρών – Μέσης Ανατολής).

Το γεγονός ότι τα όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή σχετίζονται και με την πολιτική της Τουρκίας ή και της Κύπρου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάγονται όλα και όλοι οι αρμόδιοι χειριστές στην ίδια Διεύθυνση για να καταλήξουν σε συμπεράσματα. Διότι σε τελικής ανάλυση τα όσα πράττει η Τουρκία συνδέονται και με τις ΗΠΑ, με την ΕΕ και με την Ρωσία. Θα ενοποιήσει όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις ο κ. Δένδιας;
Η συσχέτιση για να εξαχθεί πολιτική , ανήκει στα υψηλότερα κλιμάκια και τελικώς στην ηγεσία του υπουργείου.
Η ενοποίηση δείχνει ότι υπάρχει ένα μπλέξιμο στην ηγεσία του υπουργείου και της κυβέρνησης για το πώς πρέπει να αντιμετωπισθεί ο τουρκικός κίνδυνος, η τουρκική επιθετικότητα.