Δολοφονία Παλαιστινίου στην Δυτική Όχθη από τον ισραηλινό στρατό

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης. Τον θάνατο του άτυχου Παλαιστίνιου, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Λίγη ώρα νωρίτερα, χιλιάδες Παλαιστίνιοι, συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν κατά του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικώ, Μικε Πομπέο, ο οποίος έφτασε σήμερα στο Ισραήλ για να δώσει το πράσινο φως για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ.

«Ο Ζάιντ Καϊσια, 15 ετών, σκοτώθηκε όταν Ισραηλινοί στρατιώτες τον πυροβόλησαν με πραγματική σφαίρα στο κεφάλι στον καταυλισμό αλ Φάουαρ», κοντά στη Χεβρώνα, επεσήμανε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι τέσσερις ακόμη Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Με μια λιτή ανακοίνωση και χωρίς ίχνος συγνώμης, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι επιβεβαιώνει τις πληροφορίες.

Η σημερινή δολοφονία φαίνεται πως ήρθε ως αντίποινα για τον χαμό του Ισραηλινού στρατιώτη που σκοτώθηκε χθες, όταν ένας Παλαιστίνιος στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης τον χτύπησε με μια πέτρα.