Νέες τουρκικές προκλήσεις: Θα ξεκινήσουμε σεισμικές έρευνες στη Λιβύη όταν ολοκληρωθεί η αδειοδότηση

Συνεχίζουν με αμείωτη ένταση οι Τούρκοι τις προκλήσεις τους, διαμηνύοντας πως θα προχωρήσουν σε υλοποίηση του παράνομου μνημονίου με τη Λιβύη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Ενέργειας της γείτονος Φατίχ Ντονμέζ δηλώνει πως όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αδειοδότησης θα ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες και στη Λιβύη καθώς επίσης και οι έρευνες στο ψευδοκράτος. Όπως μεταφέρει το philenews.com, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Μιλιέτ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «θα συνεχίσουμε τα προγράμματά μας στις δικές μας περιοχές σύμφωνα με τις άδειες που έχουν ληφθεί τόσο από την ‘τδβκ’ όσο και από την Τουρκική Δημοκρατία».

Υποστήριξε ότι «αυτές οι δραστηριότητες είναι χρονοβόρες και πως στην περίπτωση που διακοπούν και ξεκινήσουν ξανά τότε θα υπάρξει καθυστέρηση τουλάχιστον μερικών χρόνων. Εμείς συνεχίζουμε το δικό μας πρόγραμμα χωρίς να χάνουμε χρόνο».

Απαντώντας σε ερώτηση ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «η συμφωνία με τη Λιβύη ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στην Μεσόγειο. Οι εργασίες αδειοδότησης στις δικές μας περιοχές δικαιοδοσίας συνεχίζονται. Μόλις γίνει αυτό θα ξεκινήσουμε σεισμικές έρευνες στην περιοχή», ανέφερε.

Επίσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας χθες στην διακήρυξη των Υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είχε ισχυριστεί: «Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας στο στην Μεσόγειο, Αιγαίο, στην Κύπρο. Δεν θα αφήσουμε το πεδίο ούτε στο PKK ούτε στο FETO, αλλά ούτε στα Αρμενικά και Ελληνικά λόμπι όπως και ούτε στις εχθρικές δυνάμεις όπως και στις δυνάμεις του κακού πηγάζουν από χώρες το Κόλπου».