Λιβύη: Νεκρός ο διοικητής των Σύρων μισθοφόρων που έστειλε η Τουρκία

Το Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε την εξουδετέρωση του Mohamed Hendawi, διοικητή του λεγόμενου «Συριακού Εθνικού Στρατού» (SNA), δηλαδή των μισθοφόρων που έστειλε στη Λιβύη η Τουρκία.

Το Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών ανέφερε σε δήλωση ότι μονάδες του LNA πραγματοποίησαν την Κυριακή, μια στοχευμένη επιχείρηση στον άξονα της Άιν Ζάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση είχε ως αποκλειστικό στόχο τον Hendawi, ο οποίος ήταν διοικητής των υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρων μισθοφόρων του 2ου Σώματος του SNA.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1342244639304445&set=a.1199122723616638

Ο θάνατος του Hendawi σηματοδοτεί μία από τις πρώτες φορές που ο LNA σκοτώνει υψηλόβαθμο διοικητή του SNA, από τη στιγμή που οι Σύριοι μισθοφόροι μεταφέρθηκαν στη Λιβύη.

Αυτή η δολοφονία έρχεται λίγες μέρες μετά τον βομβαρδισμό από τον LNA του Αρχηγείου των Τουρκικών Δυνάμεων στη Λιβύη, στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης.

Η Λιβύη βρίσκεται διχασμένη στα κρατικά θεσμικά όργανα, μεταξύ της Ανατολής που διευθύνεται από το Κοινοβούλιο και τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χάφταρ, και μεταξύ της Δύσης όπου το Προεδρικό Συμβούλιο της κυβέρνησης διευθύνεται από τον Φαγιέζ Αλ Σάρατζ. Η κυβέρνηση της Τρίπολης είναι μεν διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, αλλά δεν τυγχάνει της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου.

Πηγή: Al-Masdar News