Ακάρ: Το 2020 η Τουρκία εξουδετέρωσεπάνω από 1300 τρομοκράτες

Η Τουρκία έχει εξουδετερώσει πάνω από 1300 τρομοκράτες στις πέντε διαφορετικές επιχειρήσεις που έχει εξαπολύσει από την αρχή της χρονιάς, δήλωσε ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Στην πιο πρόσφατη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, 17 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού. ” Ο συνολικός αριθμός των νεκρών τρομοκρατών που έχουν εξουδετερωθεί από την 1η Γενάρη φτάνει τους 1.359″ ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας με ανώτατους διοικητές του τουρκικού στρατού.

“Την ώρα που οι επιχειρήσεις έναντι των τρομοκρατών συνεχίζονται, οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού καλούνται να δώσουν μια ακόμα μάχη… αυτή απέναντι στον κορωνοϊό”, υπογράμμισε.

“Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε αυτές τις επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα όμως, αυτές οι περιοχές στις οποίες βρίσκονται οι στρατιώτες μας, πρέπει να προφυλάσσονται από τον ιό πάση θυσία και για να το πετύχουμε αυτό θα κάνουμε ότι είναι δυνατό” προσέθεσε.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, ο Ακάρ δεν κατονόμασε καμία τρομοκρατική οργάνωση, όμως είναι δεδομένο πως αναφερόταν στους Κούρδους της Συρίας του YPG αλλά και τους Κούρδους της Τουρκίας του PKK, τους οποίους η Τουρκία πολεμά μανιωδώς τα τελευταία χρόνια