Ο LNA κατέρριψε τουρκικό αεροσκάφος στη Λιβύη – Μαίνονται οι μάχες

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Στρατάρχη Χάφταρ ανακοίνωσε πως το ξημέρωμα της Παρασκευής κατέρριψε τουρκικό αεροσκάφος, δυτικά της Τρίπολης.

Ο LNA ανέφερε πως οι αντιαεροπορικές συστοιχίες κατέρριψαν το αεροσκάφος ενώ επιχειρούσε επιδρομή στην αεροπορική βάση Al-Watiya.

Όπως αναφέρει το δίκτυο almasdarnews, η συγκεκριμένη αεροπορική βάση είναι στο Δυτικό μέρος της Λιβύης και είναι η μοναδική που ελέγχει ο LNA.

Το ίδιο δίκτυο ανέφερε ακόμη πως ο στρατός του Χάφταρ εξαπέλυσε επιδρομή εναντίον θυλάκων «πιστών στην τουρκική επιθετικότητα» κοντά στην πόλη Misrata.

Ο Στρατιωτικός Διοικητής του LNA σε δήλωσή του που γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε πως «οι επιδρομές είχαν ως στόχο συγκεκριμένες τοποθεσίες στην περιοχή Bougrain , ανατολικά της Misrata, ανάμεσα στις οποίες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών».

Όπως τόνισε, οι επιδρομές είναι μέρος της αεροπορικής αντεπίθεσης που θα συνεχιστεί «μέχρι να εξουδετερωθούν οι βάσεις των παραστρατιωτικών που είναι πιστοί στην Τουρκία».

Υπενθυμίζεται πως στις 27 Νοεμβρίου ο Ερντογάν υπέγραψε δύο μνημόνια συνεργασίας με τον Πρόεδρο της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ. Το πρώτο μνημόνιο αφορούσε την στρατιωτική συνεργασία και το δεύτερο την χάραξη των θαλάσσιων ορίων ανάμεσα στις δύο χώρες.