Ο Μπολσονάρου επιδοκιμάζει οπαδούς του που ζητάνε όπλα και επιτίθενται στα ΜΜΕ

“Ο λαός είναι μαζί μας, ο στρατός είναι στο πλευρό του νόμου, της τάξης της ελευθερίας και της δημοκρατίας και θα υποχρεώσουν όλους να σεβαστούν το Σύνταγμα με κάθε κόστος”, αναφώνησε ο Μπολσονάρου σε χιλιάδες οπαδούς του που συγκεντρώθηκαν έξω από προεδρικό μέγαρο στη Μπραζίλια, δικαιολογώντας τους τραμπούκους του επιτέθηκαν εναντίον των δημοσιογράφων, των φωτογράφων και των τηλεοπτικών συνεργών. Οι “οπαδοί” του ζητούσαν “όπλα για τους καλούς” και εξέφρασαν την οργή τους εναντίον του Κοινοβουλίου, του Ανωτάτου Δικαστηρίου και των κυβερνητών των κρατιδίων.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας μαζί με την 9χρονη κόρη του Λάουρα συναντήθηκε με τους οπαδούς του, που κρατούσαν σημαίες της Βραζιλίας και ορισμένοι από αυτούς των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Οι ακροδεξιοί οπαδοί του Μπολσονάρου επιτέθηκαν εναντίον δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, ενώ ο πρόεδρος της χώρας προχωρούσε σε μια νέα επίθεση εναντίον των κυβερνητών των κρατιδίων που έχουν υιοθετήσει περιοριστικά μέτρα σε μια χώρα που μετρά ήδη 7.000 νεκρούς και πάνω από 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό.

Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε το διορισμό του νέου διοικητή της Γενικής Διεύθυνσης της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Μπολσονάρου, ο οποίος κατηγόρησε εκ νέου τους κυβερνήτες των κρατιδίων γιατί καταστρέφουν θέσεις εργασίας με τη διακοπή των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Οι οπαδοί του Μπολσονάρου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της χώρας μετά την σύντομη ομιλία του και μετά κατευθύνθηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Μπραζίλια για να πουν το… Πάτερ υμών ο εν τοις ουρανοίς.

Ο όχλος του Μπολσονάρου φώναζε συνθήματα ζητώντας “όπλα στους καλούς πολίτες” και είχε βάλει στο στόχαστρό του τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μόρο, που παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα γιατί ο Μπολσονάρου αποφάσισε να αλλάξει τον αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Όταν ο Μπολσονάρου ενημερώθηκε για τις επιθέσεις και τους προπηλακισμούς των οπαδών του εναντίον των δημοσιογράφων, των φωτογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων όχι μόνο δεν καταδίκασε το γεγονός, αλλά δικαιολόγησε τις επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι “το O Globo έρχεται μέχρι εδώ μόνο για να πει βλακείες. Αυτή η τηλεόραση πρέπει να είναι αρκετά μακριά”, ενώ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την “TvEstadao”.

Στη βουλή πάντως έχουν κατατεθεί περίπου 30 αιτήματα για την διεξαγωγή πολιτικής δίκης εναντίον του Μπολσονάρου. Την τελευταία εβδομάδα οι νεκροί από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 400 σε ημερήσια βάση, για να ξεπεράσουν συνολικά τους 7.000, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 101 χιλιάδες.