Αυστηρό μήνυμα της Ελλάδας προς Ερντογάν: Η φούσκα της απειλής έσπασε στον Έβρο

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει η ελληνική κυβέρνηση απαντώντας στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, που χθες ξεπέρασαν κάθε όριο, αφού τουρκικά F-16 δεν δίστασαν να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών διεμήνυσε πως «η φούσκα της απειλής και του εκβιασμού ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει στρατιές κατατρεγμένων ανθρώπων, όπως πρόσφυγες και μετανάστες, ως γεωοπολιτικό “όπλο” για να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα έσπασε στον Έβρο».

«Οποιαδήποτε στιγμή είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε άλλη προκλητική ενέργεια σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το χθεσινό περιστατικό αποδεικνύει ότι «πολλές φορές η Τουρκία ξεπερνά τα όρια που θέτουν οι κάνονες του διεθνούς δικαίου, αλλά φυσικά και οι κανόνες καλής γειτονίας. Εμείς είμαστε εδώ για να αναχαιτίζουμε, όπως και χθες, τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες».