Τα κινεζικά ραντάρ αλλάζουν τις ισορροπίες στην σύγκρουση Συρίας-Ισραήλ

Το γεγονός πως το Ισραήλ με πυραύλους εδάφους-αέρος, βάλλει κατά στόχων εντός της Συριακής επικράτειας, δεν αποτελεί είδηση. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια, τέτοιου είδους επιθέσεις αποτελούν ένα είδος “καθημερινότητας” ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αυτό που αποτελεί όμως είδηση και προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι ισραηλινοί πύραυλοι αναχαιτίζονται από την σχεδόν ανύπαρκτη Συριακή αεράμυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση στον παραπάνω γρίφο, είναι ο κινεζικός στρατός. Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα στην Νότια Συρία, έχουν εγκατασταθεί προηγμένης τεχνολογίας κινεζικά ραντάρ, τα οποία έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν έγκαιρα στόχους και να δίνουν την δυνατότητα στην συριακή αεράμυνα να βάλλει κατ’ αυτών.

“Εξαιτίας του γεγονότος πως η συριακή αεράμυνα χρησιμοποιεί τα κινεζικά ραντάρ, έχουμε αποτελέσματα. Το προηγούμενο διάστημα λάβαμε έναν σημαντικό αριθμό κινεζικών ραντάρ τύπου JY-27 που αποδείχθηκαν σημαντικά” ανέφερε πηγή του συριακού στρατού σε αραβικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ προσέθεσε πως “χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα και ενεργοποιώντας τους S-300 μπορούμε πλέον να αναχαιτίσουμε τους ισραηλινούς πυραύλους”.