Οι τραπεζίτες του Παππά βραχυκύκλωσαν τη FORTHNET

Στο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι τραπεζίτες υπέστησαν κυριολεκτικά μετάλλαξη αναλαμβάνοντας διάφορες επικίνδυνες αποστολές, προκειμένου να διασωθούν αλλά και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους.

Είναι γνωστή η σχέση ενός μεγαλοστελέχους της ALPHA που διαχειρίζονταν εκτός των άλλων και τα διαφημιστικά κονδύλια με τον πανίσχυρο τότε ινστρούχτορα, Νίκο Παππά.

Ο εν λόγω τραπεζίτης μαζί με ένα μεγαλοστέλεχος και νυν διοικητή άλλης συστημικής τράπεζας και έναν άλλο τραπεζίτη που μετακόμισε σε μιντιακό όμιλο που διαθέτει τηλεοπτικό σταθμό και ραδιόφωνα είχαν στήσει παράγκα σε ψαροταβέρνα που βρίσκεται πολύ κοντά στον παλιό ιππόδρομο.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει η εν λόγω παρέα του Νίκου Παππά είχε αναλάβει από τότε να βραχυκυκλώσει κάθε απόπειρα πώλησης της προβληματικής FORTHNET.

Eίχαν αποφασίσει να την απαξιώσουν για να περάσει χρεοκοπημένη στον μιντιακό όμιλο που έδειχνε μεγάλη ανοχή στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Οι συναντήσεις των τραπεζιτών με τον Νίκο Παππά στην ίδια ψαροταβέρνα γίνονταν σε εβδομαδιαία βάση, μέχρι που άρχισε η κατηφόρα για τον Τσίπρα.

Η κυβέρνηση άλλαξε αλλά οι δύο τραπεζίτες από διαφορετικούς ομίλους παρέμειναν σε θέσεις – κλειδιά.

Γι΄ αυτό συνέχισαν να βραχυκυκλώνουν κάθε απόπειρα εξαγοράς της FORTHNET.

Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκδήλωσε αποφασιστικά το ενδιαφέρον του για την εξαγορά της FORTHNET, η Αγία Τριάδα δηλαδή οι δύο τραπεζίτες και το πρώην τραπεζικό στέλεχος που μετακόμισε σε μιντιακό όμιλο έκαναν το θαύμα τους και με μια σειρά παράνομων μεθοδεύσεων που συνιστούν απιστία σε βάρος των ίδιων των τραπεζών τους, οδήγησαν σε ναυάγιο τη συμφωνία.

Λεπτομέρειες λίαν προσεχώς γιατί η υπόθεση αναμένεται να πάρει και ποινικές διαστάσεις.

Τελειωτικό χτύπημα σε κανάλια – εφημερίδες

Τελειωτικό χτύπημα για κανάλια και εφημερίδες προκαλεί ο εφιάλτης του κορωνοϊού.

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις έχουν βουλιάξει με δεδομένο ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν σταματήσει κάθε δραστηριότητα, ενώ οι κυκλοφορίες των εφημερίδων συρρικνώνονται επικίνδυνα, γιατί ο κόσμος αποφεύγει να επισκεφθεί τα σημεία πώλησης.

Η επόμενη μέρα αναμένεται να προκαλέσει σεισμικές αλλαγές στα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία είναι υποχρεωμένα εκ των πραγμάτων να περιορίσουν το κόστος.

Τα πρώτα θύματα θα είναι οι εργαζόμενοι σε κανάλια και εφημερίδες σε όσα Μέσα Ενημέρωσης καταφέρουν να επιβιώσουν και δεν αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει το υπέρτατο αγαθό της Ενημέρωσης, ενισχύοντας άμεσα εφημερίδες και κανάλια πριν καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας που αποτελεί βαριά βιομηχανία παράγοντας μεγάλα έσοδα για τα κρατικά ταμεία.

Ο Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι ηγέτης

Κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίστηκε τον εφιάλτη του κορωνοϊού καλύτερα από όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόλμησε και πήρε έγκαιρα σκληρά μέτρα, αποτρέποντας την εξάπλωση του ιού ενώ κατάφερε να επαναφέρει σε λειτουργία το διαλυμένο σύστημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Την ώρα που οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σφύριζαν αδιάφορα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε λουκέτο ακόμα και στις εκκλησίες.

Τώρα το μεγάλο στοίχημα του πρωθυπουργού είναι η διαχείριση της επόμενης ημέρας.

Γιατί η πανδημία του κορωνοϊού έχει μολύνει το σύνολο της οικονομίας.

Αυτό το γνωρίζει καλά ο πρωθυπουργός, γι΄ αυτό όταν λήξει ο συναγερμός για τον κορωνοϊό είναι έτοιμος να πάρει τολμηρές αποφάσεις για να διασώσει τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας και να επαναφέρει την οικονομική ζωή στην κανονικότητα.

Ελληνογερμανικές επενδύσεις

Καθοριστική ήταν η συμβολή του Α. Κελέμη στην επιτυχία του πρόσφατου Ελληνογερμανικού Forum, στο οποίο πραγματοποιήθηκε παρουσία της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

To Eλληνογερμανικό Επιμελητήριο κινητοποιήθηκε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να εξασφαλίσει γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια και η βιομηχανία.

Ανάμεσα στις επενδύσεις που έχουν υπογραφεί περιλαμβάνεται και η συνεργασία ανάμεσα στην RWE και τη ΔΕΗ για παραγωγή ηλιακής ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία.

Μαζέψτε τους μαυραγορίτες

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες οφείλουν να μαζέψουν τους διάφορους μαυραγορίτες που έφτασαν σε σημείο να πωλούν μέσω telemarketing μάσκες στο αστρονομικό ποσό των 20 ευρώ.

Πρόκειται για μάσκες που δεν έχουν καμία χρησιμότητα αφού δεν διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες αλλά οι μαυραγορίτες εκμεταλλεύονται τον πανικό του κόσμου και θησαυρίζουν.

Ενισχύονται οι ενεργειακοί όμιλοι

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία που είχαν σαν αποτέλεσμα την κατρακύλα της τιμής του πετρελαίου διασώζει τη ΔΕΗ, ενώ ενισχύει τα μέγιστα, όλους τους μεγάλους ενεργειακούς ομίλους.

Το φτηνό πετρέλαιο ενισχύει την οικονομική θέση της «Μυτιληναίος» της «Motor Oil» των ενεργειακών επιχειρήσεων «Κοπελούζου» και σε μικρότερο βαθμό τους υπόλοιπους ενεργειακούς ομίλους.

Οι κεφαλαιαγορές σε ολόκληρο τον κόσμο προεξοφλούν τον νέο εφιάλτη που θα ακολουθήσει μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης, κατάρρευσης οικονομικών, κολοσσών και διάλυση των εύθραυστων οικονομικών ειδικά στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό τοπίο πρωτοφανούς κρίσης.