Λιβύη: Σκοτώθηκαν 25 μέλη της πολιτοφυλακής του Χαφτάρ στην Τρίπολη

Οι δυνάμεις της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης της εθνικής ενότητας (GNA) της Λιβύης εξουδετέρωσαν 25 μέλη της πολιτοφυλακής που ήταν υποστηρικτές του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, σε συγκρούσεις στην Τρίπολη το πρωί της Παρασκευής, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Febrayer που εδρεύει στην Τρίπολη, αναφέρεται ότι οι δυνάμεις που συμμετείχαν στην επιχείρηση της GNA και οι υποστηρικτές του Χαφτάρ συγκρούστηκαν στην περιοχή Ain Zara στη νότια Τρίπολη.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, τα άτομα που σκοτώθηκαν φέρεται να ήταν μισθοφόροι που μεταφέρθηκαν από το Σουδάν και το Τσαντ. Φωτογραφίες των σωρών τους δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

“Τονίζουμε και πάλι ότι δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον πόλεμο. Ωστόσο, εμείς θα αποφασίσουμε πότε και πού θα τελειώσει ο πόλεμος “, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού της GNA, Mohammed Qununu, σε ανακοίνωση τύπου.

Τονίζοντας ότι είχαν αποδεχθεί την πρόταση για κατάπαυση του πυρός λόγω της νέας πανδημίας του κορονοϊού, ο Qununu δήλωσε ότι αυτή παραβιάστηκε παό τις δυνάμεις του Χαφτάρ την Τετάρτη, καθώς σημειώθηκαν επιθέσεις με ρουκέτες στην περιοχή Ain Zara, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία παιδιά και να τραυματιστούν τέσσερα άλλα.