Αλλαγή τακτικής από Τουρκία λόγω κορονοϊου – Eκλεισε τα χερσαία σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία

Και ξαφνικά η Τουρκία κλείνει τα χερσαία σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με εγκύκλιο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, από απόψε τα μεσάνυχτα κλείνουν τα χερσαία σύνορα προς Ελλάδα και Βουλγαρία, δηλαδή οι συνοριακές πύλες της Αδριανούπολης και του Κιρκλάρελι (Σαράντα Εκκλησιές).

Το  CNN Turk, μετέδωσε ότι δεν θα υπάρξει είσοδος και έξοδος από τις συνοριακές πύλες Pazarkule, İpsala και Uzunköprü στην Ελλάδα, και από τις χερσαίες συνοριακές πύλες στη Βουλγαρία.

Όμως δεν  θα υπάρχουν περιορισμοί στις εμπορευματικές μεταφορές στις συνοριακές πύλες. Οι δραστηριότητες μεταφορών θα συνεχιστούν στις διαδικασίες που καθορίζει το τουρκικό υπουργείο Υγείας και Εμπορίου.

Η σχετική τουρκική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν με τον ίδιο τρόπο στους Τούρκους, τους Έλληνες και τους Βούλγαρους πολίτες και τους υπηκόους τρίτων χωρών. Οι πολίτες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μας στο πλαίσιο των μέτρων που καθορίζει το υπουργείο Υγείας. Οι Τούρκοι πολίτες που έχουν άδειες διαμονής στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία θα μπορούν επίσης να αποχωρήσουν».