To The Point

Εγκεφαλικό πήγε να πάθει ο Χρήστος Σταϊκούρας όταν πληροφορήθηκε την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου με την οποία το Δημόσιο καλείται να αποζημιώσει με 630 εκατομμύρια ευρώ μεγάλο ξενοδόχο.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι το Δημόσιο δεν τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις σε συγκεκριμένες συμβάσεις που είχε υπογράψει με τον εν λόγω επιχειρηματία και γι΄ αυτό καταλόγισε ως αποζημίωση το τεράστιο αυτό ποσό.

Στο υπουργείο Οικονομικών ανησυχούν γιατί αναμένεται η έκδοση δύο ακόμα αποφάσεων που αφορούν διαφορές του Δημοσίου με μεγαλοξενοδόχους.

——————————————————————————

Εφιαλτικά σενάρια για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει το σύνδρομο του κορωνοϊού στην οικονομία ακούστηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν, ότι στην περίπτωση κατά την οποία η πανδημία έχει διάρκεια για δύο ακόμα μήνες το κόστος για την οικονομία θα είναι καταστροφικό.

Γι΄ αυτό από τώρα κάνουν σχέδια επί χάρτου για τη διαχείριση της κρίσης.

——————————————————————————

Οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό ενδέχεται να προκαλέσουν επικίνδυνους τριγμούς και στο πολιτικό σύστημα.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται και διάφορα σενάρια που διακινούνται για σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης, στην περίπτωση που η κατάσταση που θα διαμορφωθεί στην οικονομία είναι δραματική και θα απαιτηθεί η λήψη σκληρών μέτρων.

——————————————————————————

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Άμυνας πιέζει με κάθε τρόπο για την αγορά δύο γαλλικών φρεγατών που διαθέτουν πυραυλικά συστήματα ικανά να πλήξουν ακόμα και στόχους στην Άγκυρα, ο Χρήστος Σταϊκούρας έχει βάλει πάγο στη σύμβαση. Γιατί με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία είναι αδύνατο να βρεθούν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι το κόστος για την αγορά των δύο φρεγατών.

——————————————————————————

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΥΠ και στις υγειονομικές υπηρεσίες, για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί κρούσμα κορωνοϊού στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και ειδικά στη Μόρια που στοιβάζονται δεκάδες χιλιάδες απελπισμένοι.

Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να τροφοδοτήσει εξέγερση στους προσφυγικούς καταυλισμούς με απρόβλεπτες συνέπειες για τους κατοίκους των νησιών αλλά και για την ασφάλεια της χώρας.

——————————————————————————

Ύποπτο και κατευθυνόμενο χαρακτηρίζεται το δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας που αποκαλύπτει δήθεν μυστικό κέντρο κράτησης προσφύγων στον Έβρο.

Στην κυβέρνηση δεν εκπλήσσονται από στημένα όπως τα χαρακτηρίζουν δημοσιεύματα, τα οποία αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα.

Άλλωστε η Άγκυρα μοιράζει απλόχερα μυστικά κονδύλια για να αναπαράγει την ανθελληνική προπαγάνδα.

——————————————————————————

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής πρόκειται να αποφασίσει διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να διευρυνθούν και οι κατηγορούμενοι με δεδομένο ότι τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής θεωρούν, ότι μετά την αποκαλυπτική κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή θα πρέπει να μπουν στο κάδρο των ευθυνών δύο ακόμα υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

——————————————————————————

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και απεργίες. Τα οικονομικά της Κουμουνδούρου πάνε από το κακό στο χειρότερο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτο τα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης.

Στην «ΑΥΓΗ» οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία και στην περίπτωση κατά την οποία η Κουμουνδούρου δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, θα υπάρξει συνέχεια στις κινητοποιήσεις με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

——————————————————————————

Γνωρίζετε υποθέτω ότι τα ΕΛΤΑ βρίσκονται σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι η διοίκηση, ενώ προχωράει σε περικοπές μισθών και κλείσιμο καταστημάτων για να περιορίσει το κόστος λειτουργίας, κατά περίεργο τρόπο μοιράζει απλόχερα συμβάσεις σε συμβούλους επικοινωνίας.

——————————————————————————

Σας είχα ενημερώσει εγκύρως για τον σεκιουριτά που είχε αφήσει ιστορία στο Ηθών και Λεσχών και βρέθηκε ξαφνικά να αναλαμβάνει την ασφάλεια σε μια συστημική τράπεζα, από την οποία τον πέταξαν έξω με τις κλωτσιές.

Ο εν λόγω πολυπράγμων παράγοντας δεν το έβαλε κάτω. Χρησιμοποιώντας περίεργες πρακτικές κατάφερε να βρει άκρη σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο.

Βέβαια με καθυστέρηση οι υπεύθυνοι του ομίλου κατάλαβαν τι ακριβώς συμβαίνει και είναι ζήτημα χρόνου να τον στείλουν πάλι σε τίποτα χαρτοπαικτικές λέσχες.