Τρεις οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Σε τρεις ανέρχονται οι θάνατοι από την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Οπως έγινε γνωστό το Σάββατο, κατέληξαν ένας 92χρονος άνδρας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και ένας ένας ακόμη, 67 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Οσον αφορά τον τελευταίο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά χθες το απόγευμα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν λοίμωξη του αναπνευστικου και άμεσως τον διασωληνωσαν.Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών COVID-19 στην Ελλάδα ήταν 190, εκ των οποίων 36 ήταν υπό διερεύνηση. Δηλαδή 73 νέα κρούσματα σε μία ημέρα. Σε 11 περιπτώσεις –εκ των οποίων 9 στην Αττική– δεν υπάρχει ιστορικό ταξιδιού ή σαφής επιδημιολογική σύνδεση με «γνωστό» ασθενή της νόσου.

Πέντε ασθενείς νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία. Συνολικά νοσηλεύονται 47 ασθενείς με COVID-19 στα νοσοκομεία του Ρίου, Σωτηρία, ΑΧΕΠΑ, Αττικόν και Θριάσιο. Εως και χθες είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι για τον νέο κορωνοϊό, εκ των οποίων τουλάχιστον 1.000 τις τελευταίες 48 ώρες. Αναφορικά με την ηλικιακή κατανομή των ασθενών, 79 είναι μεταξύ 40 και 64 ετών, 47 άνω των 65 ετών, ενώ έχουν καταγραφεί και επτά ασθενείς ηλικίας κάτω των 17 ετών.