Προκαλεί ο Ακάρ: “Λύσεις στο Αιγαίο χωρίς την Τουρκία δεν υπάρχουν”

Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο όπως και στην ευρύτερη περιοχή αν δεν συμφωνήσει η Τουρκία, δηλώνει με τρόπο προκλητικό και ευθέως απειλητικό ο τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ,  προετοιμάζοντας το κλίμα της συνάντησης της Κωνσταντινούπολης την ερχόμενη Τρίτη (17.3).

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, σε δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψη του σε τουρκική εταιρία αμυντικής βιομηχανίας, δήλωσε ότι «το εντατικό έργο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο συνεχίζεται» και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία έχει γίνει διαμορφωτής στη διεθνή σκηνή υπό την ηγεσία του προέδρου μας».

«Δεν μπορείτε πλέον να λύσετε προβλήματα στη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο, στην ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς την Τουρκία. Δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση χωρίς την Τουρκία, οι λύσεις δεν είναι έγκυρες, όλοι πρέπει να το καταλάβουν», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε και στην Συρία, αμφισβητώντας και την προσφατη συμφωνία που έκανε ο Ερντογάν με τον Πούτιν στη Μόσχα για την τουρκική παρουσία στο Ιντλίμπ. «Δεν αποσυρόμαστε. Διατηρούμε παρουσία στο Ιντλίμπ μαζί με τα στρατεύματά μας. Συνεχίζουμε να κρατάμε τις θέσεις μας, ενώ αν η εκεχειρία σπάσει, θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε πριν τη συμφωνία με τη Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε το καθεστώς».