Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η πατρίδα μας καλείται να αποκρούσει νέους κινδύνους και απειλές

Mε αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό και τον κορωνοϊό η πρώτη δημόσια παρέμβαση της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου σημειώνοντας ότι σφραγίστηκε από την προσπάθειά του για εθνική ομοψυχία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, μέσα σε ναρκοθετημένο από την καχυποψία έδαφος, καθώς και στο γεγονός ότι συνετέλεσε αποφασιστικά στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Αντιμετωπίζουμε κινδύνους και απειλές»

«Η πατρίδα μας καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Να αποκρούσει  νέους κινδύνους και απειλές. Χωρίς να σταματήσει τον αγώνα για οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση. Χωρίς εκπτώσεις στο Δημοκρατικό Πολίτευμα και το κράτος Δικαίου» επισήμανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ενωμένοι και δημιουργικοί θα πορευθούμε για να κερδίσουμε μέλλον ευημερίας που να μας χωράει όλους» επισήμανε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έκανε αναφορά στην Ευρώπη καθώς και έναν νέο πατριωτισμό.

Η ίδια έκανε αναφορά στην ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων και επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα εκείνων, που εργαλειοποιώντας τον πόνο των προσφύγων, επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μας.

Μίλησε για την ανάγκη να φυλάξουμε τα σύνορά μας και παράλληλα να εκπληρώσουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους. «Μια δύσκολη αλλά όχι αδύνατη εξίσωση» σημείωσε.

Για τον κορωνοϊό

Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με τον κορωνοϊό, χωρίς να υπάρξει πανικός, χωρίς να διαλυθεί το σύστημα υγείας και να διαρρηχθεί ο κοινωνικός ιστός ή να προκληθεί πλήγμα στην Οικονομία μας, επισήμανε.

«Η απόλυτη συμμόρφωση του πληθυσμού στα μέτρα για τον κορωνοϊό είναι αναγκαία» τονίσε.

Για τις γυναίκες

Αναφέρθηκε, δε, στις γυναίκες και τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της, υπογράμμισε ότι «είναι καιρός οι γυναίκες στη χώρα να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να φθάσουν όπου επιθυμούν με την αξία τους».

Παυλόπουλος: «Σας εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτές τις κρίσιμες ώρες»

Κάθε επιτυχία στην επιτέλεση των καθηκόντων της, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες, ευχήθηκε ο απερχόμενος Προκόπης Παυλόπουλος στην νέα πλέον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Πολλώ δε μάλλον» όπως είπε, που «η επιτυχία σας είναι επιτυχία σε ό,τι αφορά τον τόπο μας και τον λαό μας.

»Εχουμε παρακολουθήσει όλοι την πορεία σας στο εμβληματικό Συμβούλιο της Επικρατείας, με την μεγάλη ιστορία και παράδοση και ταυτοχρόνως μια νομολογία που έχει χαράξει την ερμηνεία του Συντάγματος.

»Φθάσατε μέχρι την κορυφή αυτού του δικαστηρίου και θεωρώ ότι αυτό το εφόδιο είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για το ότι θα ασκήσετε τα καθήκοντα σας ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος, με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα και το κυριότερο, με πλήρη γνώση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, έτσι ώστε να υπερασπιστείτε στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια», είπε μεταξύ άλλων ο Πρ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στην Κ. Σακελλαροπούλου.