Προκλητικός Ερντογάν: Οι Έλληνες που πνίγουν ή πυροβολούν τους μετανάστες Ισως βρεθούν μια μέρα στη θέση να αναζητήσουν συμπόνια

Να συμμορφωθούν με την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση στη Συρία.

«Καλούμε ειδικά την Ελλάδα αλλά και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν με σεβασμό τους πρόσφυγες που ήρθαν στα εδάφη τους,όπως ορίζει η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε ο Ερντογάν σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του στην Αγκυρα, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Μάλιστα έδειξε και φωτογραφία η οποία, όπως είπε, απεικονίζει τη βοήθεια στους Ελληνες που επέζησαν των ναζιστικών θηριωδιών και βρήκαν καταφύγιο στη Συρία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ενα από αυτά τα αγοράκια ή κοριτσάκια από την Ελλάδα σε αυτή τη φωτογραφία ενδέχεται να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν συντηρώντας τους προκλητικούς τόνους.

Πρόσθεσε δε ότι «ο Ελληνας που προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να μην δέχεται πρόσφυγες στη χώρα του δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι ίσως έρθει μια μέρα που θα βρεθεί εκείνος στη θέση να αναζητήσει συμπόνια».

«Η εισροή προσφύγων δεν θα τελειώσει μέχρι να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές και να υπάρχει νέο σύνταγμα στη Συρία» ανέφερε. Η ΕΕ, επέμεινε ο τούρκος πρόεδρος, πρέπει να υποστηρίξει τη λύση της Τουρκίας στη Συρία.

«Για τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα βήματα του φασισμού ακούγονται ολοένα και πιο έντονα κάθε μέρα που περνάει, η κατάσταση αυτή (οι μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές) θα είναι μια πραγματική καταστροφή. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την ΕΕ να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στη χώρα μας»

«Δεν θα αφήσουμε το κράτος μας στα χέρια τρομοκρατικών ομάδων ή του αιματοβαμμένου καθεστώτος (Άσαντ), ούτε θα εγκαταλείψουμε τους καταπιεσμένους Σύρους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνάντηση της Πέμπτης με τη Ρωσία η Τουρκία σκοπεύει να επιτύχει ειρηνική πολιτική λύση στην Ιντλίμπ δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας. «Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στη Συρία συνεχίζονται όπως έχει προγραμματιστεί, και οι στρατιώτες μας εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους με ηρωισμό», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ σε δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο σχετικά με τις επιχειρήσεις της χώρας στην περιοχή.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο Συριακό με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα την Πέμπτη.