Η κυβέρνηση ενημερώνει τον ΠτΔ, τα Κόμματα και τους ευρωβουλευτές

Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει του εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα, τον εκβιασμό του Ερντογάν και τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση. Ο υπουργός  Εξωτερικών  θα επικοινωνήσει την Τετάρτη με τους τομεάρχες Εξωτερικών των κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου για να τους ενημερώσει.

Ταυτόχρονα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα επικοινωνήσει με τους ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται και στη Βουλή των Ελλήνων για τον ίδιο λόγο, καθώς και για να ζητήσει τη στήριξή τους στην απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) για την εκκίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για τις αποφάσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα του ΚΥΣΕΑ, αναφορικά με την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση  που προκάλεσαν οι αποφάσεις της τουρκικής ηγεσίας.