To The Point

Μυστήριο καλύπτει την επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κωνσταντινούπολη λίγες μέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην επίτροπος έχει αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αποφορτιστεί η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πριν λάβει δραματική τροπή.

***************************************

Η μετακίνηση ενός υπουργού από παραγωγικό υπουργείο αναμένεται να προκαλέσει καραμπόλα στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Στο Μαξίμου έχουν καταλήξει στις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν.

Όπως με ενημερώνει καλά πληροφορημένη πηγή, οι δύο υπουργοί απομακρύνονται και ένας μετακινείται.

Κόβονται επίσης πέντε υφυπουργοί στην πλειοψηφία τους τεχνοκράτες και τη θέση τους καταλαμβάνουν βουλευτές από μεγάλες εκλογικές περιφέρειες που δεν εκπροσωπούνται στην κυβέρνηση.

***************************************

Στο μέτωπο της διαπλοκής ενδιαφέρον παρουσιάζει η αλλαγή ενός φωτογραφικού όρου που περιλαμβάνονταν στην προκήρυξη του διαγωνισμού με τις ταυτότητες.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι εταιρείες οι οποίες θα συμμετέχουν είναι περισσότερες από τρεις.

Η σύγκρουση ανάμεσα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για τη σύμβαση των πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να πάρει μετωπικό χαρακτήρα και γι΄ αυτό στο Μαξίμου τρέμουν τις πολιτικές παρενέργειες.

***************************************

Ενδιαφέρον προκαλούν οι μεταγραφές στη ΜΑTRIX Ασφαλιστική.

Mετά τον Γ. Ζαφείρη που ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος, το νομικό τμήμα της εταιρείας ανέλαβε ο Κ. Μπουρτζάλας, ο οποίος έχασε τα δικαστήρια και δεν μπορεί να επανέλθει στην Εθνική Ασφαλιστική.

***************************************

Οι νταραβεριτζήδες του ΣΥΡΙΖΑ που έμειναν χωρίς αντικείμενο με την αλλαγή της κυβέρνησης έρχονται στο προσκήνιο αναλαμβάνοντας το λόμπινγκ για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι μια σειρά δημοσιευμάτων σε φιλικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδες που αναφέρονταν σε συμβάσεις, διαγωνισμούς και δημόσια έργα, προέρχονται από το γραφείο τεκμηρίωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο προΐσταται πρώην υπουργός που έχει αποκτήσει ειδικότητα στο σπάσιμο των έργων και στις απευθείας αναθέσεις.

***************************************

Την προστασία των κουκουλοφόρων μαρτύρων έχει αναλάβει εργολαβικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην Κουμουνδούρου τρέμουν το ενδεχόμενο να αρχίσουν να κελαηδάνε οι προστατευόμενοι μάρτυρες καίγοντας εκτός από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και κάποιους εισαγγελικούς λειτουργούς και διάφορους μεγαλόσχημους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην άθλια πολιτική σκευωρία που στήθηκε με τη NOVARTIS.

***************************************

Mεγάλες ανατροπές στον εκδοτικό χώρο αναμένεται να προκαλέσει η είσοδος κορυφαίου επιχειρηματία στα media.

Η φημολογία έχει φουντώσει το τελευταίο διάστημα παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας προς το παρόν ούτε επιβεβαιώνει, ούτε και διαψεύδει το ενδιαφέρον του για επένδυση στα Μέσα Ενημέρωσης.

***************************************

Σύγκρουση ανάμεσα σε παλιές και νέες διοικήσεις των τραπεζών προκαλούν τα εικονικά τιμολόγια.

Το ενδεχόμενο ποινικών διώξεων ανοίγει και πάλι τον ασκό του Αιόλου, προκαλώντας βραχυκύκλωμα σε τραπεζίτες και τραπεζικό σύστημα.

Διχασμένη για το επίμαχο ζήτημα εμφανίζεται και η κυβέρνηση γιατί αν αρχίσει ένα γαϊτανάκι νέων διώξεων σε βάρος τραπεζικών στελεχών, τότε το κλίμα θα βαρύνει επικίνδυνα.

Άλλωστε κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με κακουργήματα όχι μόνο πρώην τραπεζίτες αλλά και επιχειρηματίες οι οποίοι στην παρούσα φάση διαπλέκονται με το Μαξίμου και προωθούνται συστηματικά, προκειμένου να αναλάβουν μεγάλες συμβάσεις του δημοσίου.

***************************************

Καθοριστική είναι η συμβολή ενός μητροπολίτη που εδρεύει σε ακριτικό νησί στην τουριστική ανάπτυξη της Μυκόνου.

Ο Άγιος Πατέρας χαρίζει οικόπεδα τα οποία στη συνέχεια μεταβιβάζονται σε μεγάλες εταιρείες για να χτιστούν ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ και οι μεσάζοντες εξασφαλίζουν μικρότερα οικοπεδάκια για να κατασκευάσουν καμιά βιλίτσα της προκοπής.

***************************************

Ο απόλυτος χαβαλές επικρατεί στις συνεδριάσεις των οργάνων και κυρίως στις συνάξεις των παλαιών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ στην Κουμουνδούρου.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, πέφτει το γέλιο της αρκούδας με τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ, που ανακάλυψαν ξαφνικά την Αριστερά, την οποία χρησιμοποιούν ως όχημα για να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα.

Το τι λένε για τους διάφορους όψιμους Αριστερούς δεν λέγεται.

Νούμερα τους ανεβάζουν, κηπουρούς τους κατεβάζουν.

Αλλά το αυτί των πρώην ΠΑΣΟΚων δεν ιδρώνει. Για μια έδρα στη Βουλή γίνονται και γελωτοποιοί.

***************************************

Σε πρόσφατη σύσκεψη στο Μαξίμου ετέθη το κρίσιμο ερώτημα.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση αν το τούρκικο γεωτρύπανο αρχίσει έρευνες νοτιοανατολικά της Κρήτης στο «Οικόπεδο 15» που βρίσκεται μέσα στην ελληνική ΑΟΖ.

Ακούστηκαν διάφορα σενάρια για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης κρίσης.

Αλλά η στρατηγική είναι μία. Ψυχραιμία και καταγγελία της Τουρκίας στους διεθνείς οργανισμούς.