Ξεκινούν οι μπουλντόζες για τα νησιά- Κάλυψη Μητσοτάκη στις ενέργειες Μηταράκη

Το «πράσινο φως» για να πάνε οι μπουλντόζες στις περιοχές που η κυβέρνηση έχει επιτάξει για την δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, άναψε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ.

  Έδωσε πλήρη κάλυψη στον Νότη Μηταράκη και στις ενέργειες του, τονίζοντας ότι η δημιουργία νέων δομών θα ξεκινήσει άμεσα, προσθέτοντας ότι, η αιτία της καθυστέρησης μέχρι σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα έκανε λόγο για πολιτικάντηδες που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσει το μεταναστευτικό να γίνει παιχνίδι στα χέρια τους.

Υπάρχει βεβαίως το ερώτημα σε ποιόν χώρο ανήκουν οι πολιτικάντηδες αλλά, το σημαντικό αυτή την ώρα είναι πως η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να εφαρμόσει το σχέδιο της.
Περιμένουμε τώρα να δούμε τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να είναι πιο αποφασιστικές από όσες έχουμε ζήσει σε περιοχές που επρόκειτο να γίνουν χώροι υγιεινής ταφής σκουπιδιών.

Ερώτημα επίσης είναι και ο  βαθμός αντίδρασης  των αυτοδιοικητικών  στελεχών που έχουν εκλεγεί με τη σημαία της ΝΔ  ή ανήκουν στην κυβερνητική παράταξη.