Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα είναι ανέτοιμη για ανατολίτικο παζάρι

Άμεση απάντηση της ελληνικής πλευράς στις νουθεσίες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου για συμβιβασμό και «την Ελλάδα που πρέπει να μάθει να μοιράζεται στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σχολίασε το πρωί της Πέμπτης ότι «η Ελλάδα είναι διαχρονικά έτοιμη για έντιμη συνεννόηση στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

Ό Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε με νόημα ότι «είμαστε διαχρονικά ανέτοιμη για ανατολίτικο παζάρι και ανέντιμο, καταχρηστικό συμβιβασμό».

Νωρίτερα ο Τσαβούσογλου είχε πει σε συνέντευξή του «η Ελλάδα με τους Ελληνοκυπρίους προσπάθησαν να εξαιρέσουν την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε. Όμως λέμε στην Ελλάδα: “μπορούμε να συμφωνήσουμε αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Να είστε έτοιμοι να μοιραστείτε στην ανατολική Μεσόγειο. Όμως αν συνεχίσετε να σφετερίζεστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα συνεχίσουμε αυτά τα βήματα”».

«Χωρίς ένταση εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τέτοια βήματα. Όμως περιμένουμε ειλικρίνεια και από την απέναντι πλευρά», συμπλήρωσε.