Τσαβούσογλου: Δεν πρέπει το πρόβλημα της Συρίας να επηρεάσει τη σχέση μας με τη Ρωσία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στην ρωσική εφημερίδα Izvestia, δήλωσε ότι η Μόσχα και η Άγκυρα συνεχίζουν να συνεργάζονται με σκοπό να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία για το ζήτημα της Ινλίμπ, όπως μεταδίδει το RIA NOVOSTI.

Σημειώνεται, πως σήμερα η Μόσχα φιλοξενεί τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

”Μένει πολλή δουλειά να γίνει ακόμη, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τη Ρωσία για τη διευθέτηση του ζητήματος. Η τελική πρόταση θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, μετά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών μας στη Μόσχα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο πρόβλημα της Συρίας να υποβαθμίσει τη συνεργασία μας και να επηρεάσει τις σχέσεις μας”, δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος διπλωμάτης πρόσθεσε ότι οι επερχόμενες συνομιλίες θα δείξουν εάν τα  δύο μέρη χρειάζονται περαιτέρω συνάντηση για το θέμα αυτό.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι επαφές για το Ιντλίμπ συνεχίζονται και ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν να βρουν τρόπους εφαρμογής των συμφωνιών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω εντάσεων στο Ιντλίμπ, είχε καλέσει το συριακό στρατό να σταματήσει την επίθεση στην επαρχία και να αποσύρει στρατεύματα από τις τουρκικές θέσεις παρατήρησης μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, διαφορετικά, η Άγκυρα θα ανταποκριθεί αναλόγως. Αργότερα στην Τουρκία, ανακοίνωσαν ότι δεν θα περιμένουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και ζήτησαν να αποσυρθούν αμέσως οι συριακές δυνάμεις.