Μεταναστευτικό: “Παγώνουν” προσωρινά οι επιτάξεις ακινήτων

Από αλλαγή σε αλλαγή προχωρά στο προσφυγικό η κυβέρνηση. Υπο το κράτος των αντιδράσεων, «Παγώνει» κάθε διαδικασία που έχει να κάνει με την επίταξη εκτάσεων στα νησιά του βορείου Αιγαίου με σκοπό τη δημιουργία νέων δομών.

Δεσμεύτηκε γι αυτό ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης σε …τηλεοπτική του συζήτηση με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη. Ο Μηταράκης ξεκινά νέο κύκλο συζητήσεων με τους Δήμους των νησιών και την περιφέρεια. Πρόκειται για μία ακόμα αλλαγή τακτικής και στρατηγικής της κυβέρνησης η οποία από τον Ιούλιο το μόνο που κάνει είναι να αναζητά φόρμουλες για να βρει τρόπο να διαχειριστεί το τεράστιο αυτό θέμα.


Ολ αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο και δεν ξέρει πώς να ξεφύγει από την προεκλογική της ρητορική και από τις ψευδαισθήσεις ότι  το μεταναστευτικό λύνεται με δηλώσεις. 

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Κολλάρος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι θα προσφύγουν στο ΣτΕ για να σταματήσει η επίταξη των ακινήτων ώστε να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα για μετανάστες.