To The Point

Βραχυκύκλωμα σε μια σειρά συμβάσεων του δημοσίου προκαλούν οι διώξεις για τα εικονικά τιμολόγια εταιρειών τα οποία εμφάνιζαν στις τράπεζες για να εξασφαλίζουν δανειοδοτήσεις.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ένας μεγάλος όμιλος που διαθέτει εταιρεία πληροφορικής κα ισχυρή παρουσία στα εξοπλιστικά προγράμματα ελέγχεται για εικονικά τιμολόγια ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τιμολόγια τα οποία προκύπτουν από συμβάσεις του ομίλου με εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει έργα για λογαριασμό του δημοσίου, ενώ συμμετέχει και σε κοινοπραξία για τη σύμβαση με τις ταυτότητες.

************************************************

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ για το επίμαχο ζήτημα των συνεργασιών.

Η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου ζητάει εξηγήσεις από τη Φώφη Γεννηματά για τα ανοίγματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση του κόμματος σε πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή.

Στην ίδια κατεύθυνση με την Νάντια Γιαννακοπούλου κινούνται άλλοι έξι βουλευτές, οι οποίοι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υπόλοιποι κλείνουν το μάτι στον Αλέξη Τσίπρα γιατί επιδιώκουν να εξασφαλίσουν μια έδρα στην επόμενη Βουλή.

************************************************

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι πολύ σύντομα θα ξεσπάσει ένα μεγάλο σκάνδαλο στους κόλπους της εκκλησίας. Ένας Μητροπολίτης κινδυνεύει να παραπεμφθεί για απιστία, γιατί χάρισε στην κυριολεξία πανάκριβο οικόπεδο της εκκλησίας στη Μύκονο.

************************************************

Ο κύκλος των σεμιναρίων που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία στην Πειραιώς με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών, πολιτευτών και γραμματέων ΝΟΔΕ προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι πίσω από αυτές τις κινήσεις κρύβεται το σχέδιο του Μαξίμου για προσφυγή σε διπλές εκλογές τον Οκτώβριο, προκειμένου να καεί η απλή αναλογική.

************************************************

Η κυβέρνηση για να… ενισχύσει το επενδυτικό κλίμα αποφάσισε να κάνει ένα δωράκι στους επιχειρηματικούς ομίλους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα περιφερειακά λιμάνια.

Ενώ ο προηγούμενος διαγωνισμός προέβλεπε ότι η εκμετάλλευση θα έχει διάρκεια 20 χρόνων, με την αλλαγή των όρων ο χρόνος εκμετάλλευσης αυξάνεται κατά 40 έτη και φτάνει τα 60.

Όπως αντιλαμβάνεστε πάνω από όλα προέχει… το δημόσιο συμφέρον.

************************************************

Οργισμένος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος κάρφωσε στην κυριολεξία τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, χαρακτηρίζοντας σοβαρές τις καταθέσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Βέβαια ο Κοντονής γνωρίζει όλο το παρασκήνιο από τις κινήσεις Παπαγγελόπουλου, αφού στο διάστημα που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης ασκούσε τυπικά τα καθήκοντά του, γιατί όλες οι ουσιαστικές αρμοδιότητες είχαν περάσει στον περιβόητο «Ρασπούτιν».

************************************************

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι το Μαξίμου έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα προκειμένου να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στους δανειολήπτες και να προστατευτεί όσο γίνεται η πρώτη κατοικία.

Αυτή τη φορά λειτούργησαν γρήγορα τα αντανακλαστικά του Μαξίμου και όπως με ενημέρωσε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού δεν πρόκειται η κυβέρνηση να αφήσει το περιθώριο στην αντιπολίτευση για σπέκουλα, σε ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

************************************************

Δεν είναι μόνο η ΛΑΡΚΟ που οδηγείται σε εκκαθάριση εν λειτουργία και αν δεν βρεθεί αγοραστής θα βάλει λουκέτο.

Στα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνεται και η εξυγίανση της ΕΑΒ που εμφανίζεται επίσης προβληματική ως εταιρεία.

Μια τέτοια εξέλιξη θα τινάξει στον αέρα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16.

Eκτός και αν ορισμένοι θιασώτες της εκμετάλλευσης, όπως ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Γιώργος Ντόλιος, σκέφτονται να αναθέσουν το πρότζεκτ σε τουρκικές εταιρείες που έχουν αποκτήσει τεχνογνωσία.

************************************************

Περισσότεροι από 12 επιχειρηματικοί όμιλοι από Ελλάδα και εξωτερικό έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό που αφορά τον διαδικτυακό τζόγο.

Όπως έγκαιρα σας είχα ενημερώσει, το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού και προβλέπει απεριόριστες άδειες με την καταβολή από τους ενδιαφερόμενους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, στο ελληνικό δημόσιο.

************************************************

Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, ο εθνικός πατριώτης, απόστρατος στρατηγός που ονειρεύεται να στήσει τη Λέγκα του Βορρά συνεχίζει τις συναντήσεις με διάφορους παράγοντες έχοντας ως έδρα το «Μακεδονία Παλλάς».

Βέβαια κάποιοι από τους συνομιλητές του έχουν πάψει να τον εμπιστεύονται και γι΄ αυτό υποστηρίζουν ότι ο στρατηγός έχει λαλήσει.

Εξάλλου λαλημένοι είναι και αυτοί που πάνε να στήσουν τέτοιες ιστορίες.