Νίκος Δένδιας: Δεν έχω ζητήσει ραντεβού με Τσαβούσογλου

Δεν έχει ζητήσει συνάντηση με τον τούρκο ομόλογο του Μ. Τσαβούσογλου στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο (την Παρασκευή) , αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκύψει μια τέτοια συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να προχωρά σε συνεχείς προκλήσεις και να συζητάμε, χωρίς να διαφαίνεται καλή θέληση και από την άλλη πλευρά, τονίζει ο κ. Δένδιας.

Η θέση αυτή δεν αποκλείει την διάθεση της Αθήνας για  διάλογο. Αναμένεται αλλωστε η συνάντηση για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα.

Συγχρόνως ο κ. Δένδιας συνεχίζει τον διπλωματικό του μαραθώνιο με στόχο και να καταδείξει την τουρκική επιθετικότητα και να ενημερώσει για τις ελληνικές θέσεις.

Ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί την Αλγερία (Πέμπτη) στην συνέχεια το Μόναχο , όπου στο περιθώριο της ετήσιας Διάσκεψης για την Ασφάλεια, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει το ζήτημα με πολλούς ομολόγους του.
Ακολουθούν επισκέψεις στην Δανία και την Τυνησία.

Συνεδρίασε  το ΕΣΕΠ


Ομοψυχία, συναίνεση και υπευθυνότητα, παρα τις επιμέρους διαφωνίες, διακρίνει την στάση των ελληνικών κομμάτων, όπως δήλωσε ο  υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αμέσως μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, πρωτίστως στα ελληνοτουρκικά, ενώ ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η κα Σία Αναγνωστοπούλου , αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα της συνεδρίασης και γενικώς μεταξύ των κομμάτων, αυτό όμως δεν σημαίνει και ομοψυχία, κυρίως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί πως η κυβέρνηση έχει ενεργητική πολιτική.

Σχολιάζοντας τη θέση της κας Αναγνωστοπούλου ο κ. Δένδιας είπε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε όποιες προτάσεις.

Για θετικό κλίμα μίλησε και ο κ. Α. Λοβέρδος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανάγκη να βρίσκεται η χώρα σε ετοιμότητα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Α. Μυλωνάκης ενώ η κα Σοφία Σακοράφα εκ μέρους του ΜεΡΑ25 αναφέρθηκε στην ανάγκη του διαλόγου.

Το ΚΚΕ παγίως δεν μετέχει στο ΕΣΕΠ, ενημερώνεται από τον εκάστοτε υπουργό για τις εξελίξεις.