Μαρσέλο, ένας θρύλος στον Ολυμπιακό: Το «μπαμ» που ήχησε σε όλο τον κόσμο – Δείτε βίντεο

Η μεταγραφική «βόμβα» που πυροδότησε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν ανακοινώσει την ευρωπαϊκή του λίστα για τους αγώνες στο Europa League, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση.

Ο Μαρσέλο Βιέιρα ντα Σίλβα Τζούνιορ αποφάσισε να φορέσει τα «ερυθρόλευκα», με τον διεθνή Βραζιλιάνο πρώην αμυντικό της Ρεάλ Μαδρίτης να υπογράφει συμβόλαιο για 1+1 χρόνο με τους πρωταθλητές Ελλάδας και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, να ολοκληρώνει μια μεταγραφή, παρόμοιου μεγέθους με αυτή του 2004, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε φέρει στον Ολυμπιακό τον Ριβάλντο.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση ενός θρύλου του ποδοσφαίρου, του Μαρσέλο, που θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα», έγραφε η ανακοίνωση που προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στους οπαδούς της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Το… μπαμ ήχησε σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, με τα ΜΜΕ του εξωτερικού να ασχολούνται με την απόκτηση του θρύλου της Ρεάλ από τον Ολυμπιακό.

Η Marca πρόλαβε να «ντύσει» στα «ερυθρόλευκα» τον Βραζιλιάνο μπακ γράφοντας: “Είναι επίσημο, ο Μαρσέλο υπέγραψε στον Ολυμπιακό”.

marcelo-marcaΗ AS από την πλευρά της ανέφερε στο κεντρικό της θέμα: “Ο Μαρσέλο υπέγραψε στον Ολυμπιακό”, σημειώνοντας πως ο πρώην αρχηγός της Ρεάλ θα παίξει υπό τις οδηγίες του Κορμπεράν και θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στην Ευρώπη.
marcelo-as

Με τη μεταγραφή ασχολήθηκε και η καταλανική Sport, η οποία τουίταρε τη φωτογραφία των ερυθρόλευκων για την ανακοίνωση του Μαρσέλο.

Η Mundo Deportivo έγραψε: “Ο Μαρσέλο βρήκε ομάδα 82 μέρες μετά το αντίο” και η Equipe στάθηκε στην παράμετρο του Europa και πως ο Μαρσέλο στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού θα παίξει με αντίπαλο τη Ναντ.

equipe

Πρώτο θέμα έγινε και σε μέσα της πατρίδας του, όπως το Globoesporte, ενώ και το Twitter πήρε… φωτιά με το που έγινε γνωστή η μεταγραφή, την οποία είχε αποκαλύψει λίγο νωρίτερα η ισπανική εκπομπή «El Chiringuito».