Μ. Παγώνη στο Πρώτο: Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε στους 3 μήνες την τρίτη δόση – Στο τέλος θα κάνουμε ένα εμβόλιο το χρόνο (audio)

Έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και ειδικά με την τρίτη δόση η οποία με βάση τις μελέτες που υπάρχουν «είναι σωτήρια», σε συνδυασμό με τις άλλες δυο δόσεις, γιατί «έτσι θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των αντισωμάτων και να έχουμε ένα καλό τείχος στον οργανισμό μας για να αντιμετωπίσουμε τον ιό», απηύθυνε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και 91,6 και στην «Ραδιοεφημερίδα» με την Ντένια Σαρακίνη.

«Πάνε πακέτο οι δυο δόσεις και η τρίτη», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι και η Αγγλία αποφάσισε να χορηγεί την τρίτη δόση του εμβολίου στους 3 μήνες. «Τώρα κάναμε το πακέτο με τις 3 δόσεις για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας, ούτως ώστε να αντισταθεί ο  οργανισμός μας στις μεταλλάξεις και να μπορέσουμε να σταματήσουμε να νοσεί τόσος κόσμος, και μάλιστα να νοσεί βαριά», εξήγησε, επισημαίνοντας πως «μόλις σταθεροποιηθούν τα πράγματα, στο τέλος θα κάνουμε όπως και με τη γρίπη, ένα εμβόλιο το χρόνο»

Χαρακτήρισε «αναμενόμενο» τον μεγάλο αριθμό των νεκρών που ανακοινώνεται κάθε ημέρα, γιατί πριν 3 εβδομάδες τα κρούσματα είχαν ξεπεράσει τα 8.000 την ημέρα. «Όταν τα κρούσματα είναι τόσο  υψηλά, μετά από 15 ημέρες είναι λογικό να ανέβουν και οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι», διευκρίνισε.

«Για αυτό είπαμε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι, ούτως ώστε να μειωθούν αυτοί οι δείκτες, οι οποίοι είναι τραγικοί. Λέγαμε ότι ξεκινήσαμε με ένα “πούλμαν θανάτους” και τώρα έχουμε φτάσε στα 3-4 “πούλμαν”. Είναι τραγικό», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Οι περισσότεροι που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των  60 και άνω, έχουν υποκείμενα νοσήματα και όταν είσαι ανεμβολίαστος, φτάνεις ακόμη και σε ΜΕΘ. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι και να πάνε να εμβολιαστούν», υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας ότι «το mRNA μένει για λίγες ημέρες, έστω λίγες εβδομάδες στο σώμα μας, μετά δεν υπάρχει, εξαφανίζεται. Κάνει αντισώματα και εξαφανίζεται, δεν έχει καμία σχέση με το DNA».

Η κυρία Παγώνη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη πίεση που παρατηρείται στα νοσοκομεία. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Έχουμε διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Αυτοί πρέπει να μπουν σε ΜΕΘ, αλλά όταν δεν υπάρχουν κλίνες τους βάζουμε σε απλές κλίνες και τους παρακολουθούμε μαζί με τους γιατρούς της μονάδας. Το καλύτερο για αυτούς τους ασθενείς είναι να μπουν σε ΜΕΘ. Δεν είναι το ίδιο να είσαι εκτός Μονάδας», δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής.

 

Πηγή

Πηγή fantomas.gr