«Κολασμένη» η κατάσταση στη Γάζα, συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί, «θερίζει» η πείνα

Δεν έχει τέλος το δράμα των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας αφού το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει σε όλη την επικράτειά της, ενώ η πείνα «θερίζει».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι δεν μπόρεσε να μεταφέρει τρόφιμα στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς όπου οι επιχειρήσεις των IDF κλιμακώνονται.

Δύο άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία κατά τη διανομή φαγητού στην πεινασμένη Λωρίδα.

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιδρομές στη Δυτική Όχθη, ενώ σάλο έχει προκαλέσει η εκτέλεση τριών Παλαιστινίων σε νοσοκομείο στην Τζενίν από Ισραηλινούς πράκτορες με πολιτικά.

Οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις τους, με τον κίνδυνο περιφερειακής εξάπλωσης του πολέμου να παραμένει μεγάλος.

Δείτε live

Σχολεία αναγκάζονται να κλείσουν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι
Το παλαιστινιακό υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι οι αυξημένες επιδρομές του ισραηλινού στρατού και η βία των εποίκων σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη καταστρέφουν το δικαίωμα των Παλαιστίνιων παιδιών στην εκπαίδευση, καθώς πολλά σχολεία έχουν αναγκαστεί να κλείσουν.

 Ο πρωθυπουργός του Κατάρ συζήτησε για τη Γάζα σε συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον

Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζασίμ Αλ Θάνι συζήτησε την εξεύρεση μιας «δίκαιης και βιώσιμης λύσης για την παλαιστινιακή υπόθεση» σε συνάντηση που είχε με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν την Τρίτη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Εξωτερικών, πραγματοποίησε πολλές άλλες συναντήσεις κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, μεταξύ άλλων με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Στις συναντήσεις συζητήθηκε επίσης η ανάγκη «να διασφαλιστεί η βιώσιμη είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα».

 Συγκλονιστικό βίντεο – Κορίτσι που σώθηκε από ερείπια κτιρίου μετά από βομβαρδισμό παραμένει σε κατάσταση σοκ

Όπως αναφέρει το Quds News Network, το τραύμα στο πρόσωπο κοριτσιού που είχε ανασυρθεί από τα συντρίμμια του σπιτιού της που ισοπεδώθηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα παραμένει ορατό.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Οι IDF λένε ότι δεκάδες ένοπλοι σκοτώθηκαν στη Γάζα εν μέσω των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων τους

Οι IDF λένε ότι συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στις κατεχόμενες κυρίως κεντρικές και βόρειες περιοχές της Γάζας, όπου η 162η Μεραρχία έδωσε μάχη με πολλούς ενόπλους της Χαμάς κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας.

Η 401η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία της μεραρχίας σκότωσε περισσότερους από 15 μαχητές της Χαμάς στη βόρεια Γάζα τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις IDF.

Σε μια επιδρομή, οι IDF λένε ότι τα στρατεύματα τους συνέλαβαν 10 Παλαιστίνιους μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ που είχαν κρυφτεί σε ένα σχολείο και εντόπισαν στην περιοχή πέντε ρουκέτες έτοιμες για εκτόξευση.

Έφεδροι της 5ης Ταξιαρχίας που επιχειρούσαν στα περίχωρα του καταυλισμού Σάτι, με αεροπορική υποστήριξη, σκότωσαν αρκετούς ακόμη ενόπλους και εντόπισαν όπλα που χρησιμοποιούσε η Χαμάς, υποστηρίζουν οι IDF.

Στο κέντρο της Γάζας, η Ταξιαρχία Ναχάλ σκότωσε περισσότερους από 10 ενόπλους μέσα σε μία ώρα και αργότερα σκότωσε αρκετούς ακόμη στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με τις IDF.

Εν τω μεταξύ, στη Χαν Γιουνίς της νότιας Γάζας, οι IDF συνεχίζουν την πίεση κατά της Χαμάς στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Σε ένα περιστατικό στη δυτική Χαν Γιουνίς, η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών εντόπισε έναν ένοπλο της Χαμάς να συμμετέχει σε έναν πυρήνα πριν κατευθύνει μια αεροπορική επιδρομή εναντίον τους, σύμφωνα με τις IDF.

Σε ένα άλλο περιστατικό, η Πολεμική Αεροπορία έπληξε ένα κτίριο που σύμφωνα με τις IDF χρησιμοποιούσε ένας άλλος πυρήνας της Χαμάς που σχεδίαζε να στήσει ενέδρα στα στρατεύματα.