Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, που συνεχίζει να αποτελεί καθημερινό στόχο του Ισραήλ, στη Σάμπρα στα δυτικά και την Καν Γιουνίς στα νότια.
Την ίδια ώρα ακήρυχτος πόλεμος υπάρχει στη Δυτική Όχθη με τους νεκρούς να είναι περίπου 160 από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές και οι συλλήψεις.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι περπατούν χιλιόμετρα για να αποφύγουν τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς στον βορρά, ωστόσο συνεχείς επιθέσεις γίνονται και στον νότο, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να τονίζουν ότι πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια.
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε ξανά την προοπτική μιας κατάπαυσης του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων.
Yoav Gallant: Ένας από τους στόχους του στρατού στη Γάζα είναι η αποτροπή εκτόξευσης πυραύλων σε ισραηλινές πόλεις
Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δηλώνει ότι ένας από τους στόχους της χερσαίας επίθεσης του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας είναι να σταματήσουν οι πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον ισραηλινών πόλεων, ώστε οι πολίτες να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.
«Βρισκόμαστε σε έναν παρατεταμένο πόλεμο και το ζήτημα της μη στρατιωτικής οικονομίας αποτελεί βασικό παράγοντα στη διαχείριση του πολέμου. Πρέπει να επιλύσουμε τα πράγματα γρήγορα, ακόμη και αν δεν είναι τέλεια», λέει ο Gallant κατά τη διάρκεια συνάντησης με γενικούς διευθυντές υπουργείων, τοπικούς αξιωματούχους και τον επικεφαλής της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου των IDF.
«Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με μια διευρυμένη δημοσιονομική πολιτική και να συντομεύσουμε τις χρονοβόρες διοικητικές εργασίες», λέει.
Ο Gallant λέει ότι η χερσαία επιχείρηση των IDF στη Γάζα «καταστέλλει ένα σημαντικό μέρος της απειλής στο εσωτερικό μέτωπο. Οι πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς αυτές τις μέρες έχουν ως κύριο στόχο να διαταράξουν τη ρουτίνα της ζωής».
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα έχουν ασφάλεια και τη δυνατότητα να έχουν μια απρόσκοπτη καθημερινή ρουτίνα», προσθέτει ο Gallant.
Νεκρός ο επικεφαλής της μονάδας αντιαρματικών πυραύλων της Χαμάς
Με βάση τις πληροφορίες της ISA και των IDF, ένα μαχητικό αεροσκάφος σκότωσε τον Ibrahim Abu-Maghsib, επικεφαλής της μονάδας αντιαρματικών πυραύλων της Χαμάς στην Ταξιαρχία Κεντρικών Στρατοπέδων. Στο πλαίσιο της θέσης του, ο Maghsib διηύθυνε και πραγματοποίησε πολλές εκτοξεύσεις αντιαρματικών πυραύλων εναντίον ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών των IDF.
Στο πλαίσιο της βοήθειας προς τις χερσαίες δυνάμεις, οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων της Χαμάς που χρησιμοποιούνταν για επιθέσεις κατά των στρατευμάτων των IDF στη Λωρίδα της Γάζας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.








