Η μεταρρύθμιση του Δένδια, ο έλεγχος της OLAF και ο Μπελέρης

Κανείς δεν αμφιβάλει για την αναγκαιότητα μίας μεγάλης μεταρρύθμισης στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ειδικά σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο δεκάδωνστρατοπέδων που εξετάζει το υπουργείο Άμυνας, ειδικά στη νότια Ελλάδα που εξυπηρετούν καθαρά πελατειακές ανάγκες του πολιτικού συστήματος, δεν υπάρχει κανείς που να προβάλει αντιρρήσεις. Ίσως όμως από τις τοπικές κοινωνίες που ζουν από τον στρατό.

Αντιλαμβάνεστε τις αντιδράσεις βουλευτών, δημάρχων και περιφερειαρχών όταν ανακοινωθεί το κλείσιμο στρατοπέδων στα οποία στηρίζονται οι τοπικές οικονομίες. Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια όμως είναι αναγκαίο για να αποκτήσει η χώρα σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις και έτσι πρέπει να προχωρήσει ακόμα και αν χρειαστεί να τα βάλει με τοπικούς άρχοντες, που ενδιαφέρονται περισσότερο για τον σταυρό και την εκλογική τους πελατεία.

Για να έχετε μια εικόνα η χώρα μας έχει περισσότερα στρατόπεδα απο ότι οι ΗΠΑ.

Τι ψάχνει η OLAF

Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, η OLAF διερευνά ενδεχόμενη διασπάθιση κοινοτικών πόρων μέσω μίας σειράς συμβάσεων που εξασφάλισε συγκεκριμένη εταιρεία με υπουργεία και άλλους δημόσιους φορείς. Πρόκειται για σοβαρή υπόθεση, με δεδομένο ότι η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της απάτης έχει εντοπίσει γκρίζες ζώνες στην υλοποίηση κάποιων συμβάσεων ενώ οι εταιρείες που ανέλαβαν το έργο έχουν εισπράξει τα ποσά

Επιλογή

Ολοένα και πιο επιτυχημένη αποδεικνύεται η επιλογή Μπελέρη για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η εκλογή του φαίνεται να μην έχει σταματήσει να ενοχλεί τους ανθελληνικούς κύκλους της Αλβανίας.

Ακόμη μεγαλύτερη εμπάθεια όμως επιδεικνύει ο ορκισμένος εχθρός του, Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, που χθες έφτασε στο σημείο να «κρεμάσει» την ομάδα των Ευρωβουλευτών με τους οποίους είχε προγραμματισμένη συνάντηση με θέμα την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, μόνο και μόνο για να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον Έλληνα -και πρώην κρατούμενο των αλβανικών φυλακών εξ αιτίας καθεστωτικών μεθοδεύσεων- Ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη. Στο παρασκήνιο, βέβαια, μαθεύτηκε ότι μίλησε με όλα πλην του ιδίου, μέλη της Επιτροπής Διακοινοβουλευτικής Διασύνδεσης Αλβανίας-ΕΕ, γεγονός που ενισχύει την ερμηνεία για τους πραγματικούς λόγους της ακύρωσης της συνάντησης.

Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Φρέντης Μπελέρης έπεσε θύμα επίθεσης καθώς εξερχόταν από τη Βουλή στα Τίρανα, από γνωστό «διαμαρτυρόμενο» που του έριξε αυγά και γιαούρτι, ενώ άλλοι πολίτες τον κατηγορούσαν με συκοφαντίες, φωνάζοντας συνθήματα. «Το μίσος που τόσο καιρό καλλιεργεί ο κ. Ράμα απέναντι σε μένα και στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Χιμάρα δεν μπορεί πλέον να μην εκδηλώνεται», σχολίασε ο Μπελέρης, με υπέρμαχους της δημοκρατίας να υποστηρίζουν ότι ένα κράτος που ανήκει στην Ευρώπη θα έπρεπε να μπορεί να διαφυλάσσει τα δικαιώματα των πολιτών και να τους προστατεύει, αντί να παρακινεί σε πράξεις βίας.