Εντυπωσιακή γαλλική πολυεθνική άσκηση «Polaris 2021» στη Μεσόγειο με τη συμμετοχή της Ελλάδος (φωτο)

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική Αεροναυτική Άσκηση της Γαλλίας με την επωνυμία «POLARIS 2021», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Μεσογείου, με την συμμετοχή Ναυτικών Μονάδων της Γαλλίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Η “POLARIS 2021”, στην οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με την Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, ήταν άσκηση τύπου LIVEX Δύναμης Κρούσης του Αεροπλανοφόρου “CHARLES DE GAULLE” (Carrier Strike Group-CSG) υπό τη Διοίκηση των Γαλλικών Ναυτικών Δυνάμεων, με σκοπό την παροχή προκεχωρημένης εκπαίδευσης στο σύνολο των ναυτικών μορφών πολέμου.

Η Άσκηση ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου 2021, διεξήχθη σε 4 Φάσεις και περιελάμβανε εκπαίδευση εν όρμω και διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων, εκπαίδευση εν πλω με διεξαγωγή τεχνικών αντικειμένων, εκτέλεση Τακτικού Παιγνίου, και τέλος απενημέρωση των συμμετεχόντων επί του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού “FS TONNERRE”.