Βγαίνει ο στρατός για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό – Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το χάος που έχει δημιουργηθεί στην Αττική Οδό με τους εγκλωβισμένους οδηγούς και την ταλαιπωρία που αυτοί υπέστησαν από νωρίς το πρωί -και, κάποιοι εξ αυτών, εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και έως αυτή την ώρα.

Ειδικότερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης , στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για τα αδικήματα της διατάραξης συγκοινωνιών και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης, εισαγγελέας κ. Αντώνης Ελευθεριάνος.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για την Αττική Οδό, καθώς θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού από έξι σημεία. Το μέλημά μας είναι πώς θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική Οδό, λένε κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνεται πως ο Στρατός θα βρεθεί στην Αττική Οδό προκειμένου κατ αρχάς να βοηθήσει όσους είναι εγκλωβισμένοι και να παρέχε σε αυτούς, ό,τι χρειάζονται, όπως τρόφιμα ή νερό και όπου είναι εφικτό να τους μετακινήσει στην ασφάλεια.

Η κατάσταση στην Αττική Οδό είναι τραγική. Εδώ και πάνω από έξι-επτά ώρες, υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί στο ύψος της Παλλήνης, καθώς η συνεχής χιονόπτωση και τα προβλήματα από τις δυο νταλίκες που έχουν διπλώσει στη μέση του δρόμου, έχουν διακόψει την κυκλοφορία.