Δ. Κουτσούμπας: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές»

Την εκτίμηση για πρόωρες εκλογές εντός του 2022 έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε εφ΄ολης της ύλης συνέντευξη, στην ιστοσελίδα newsbomb. Άσκησε κριτική σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ενώ τόνισε ότι ο λαός πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει πίσω.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, της πανδημίας, αλλά και της εξωτερικής πολιτικής θα οδηγήσουν την κυβέρνηση να επιλέξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Απορρίπτει το «προσκλητήριο» του Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση – «η προοδευτική κυβέρνηση και η πρόοδος είναι άλλη μία καραμέλα», λέει χαρακτηριστικά -, τονίζοντας ότι οι διεργασίες μπορούν να γίνουν μόνον μέσα στην κοινωνία. Δηλώνει, δε, ότι, στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία από τις εκλογές υπάρχουν ταυτίσεις μεταξύ των αστικών κομμάτων που μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορες εκδοχές κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού»: Είτε κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, είτε κυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΜέΡΑ25, Ελληνικής Λύσης, είτε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΜέΡΑ25.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ μιλά και για τις συζητήσεις του με τον Μίκη Θεοδωράκη πριν πεθάνει και όταν του άφησε την πολιτική του διαθήκη. Λέει ότι η τελευταία διαφωνία τους ήταν για την στάση του Μίκη στο συλλαλητήριο για την συμφωνία των Πρεσπών, αποκαλύπτει ότι είχαν ανταλλάξει 3-4 επιστολές, και ότι στις συζητήσεις τους ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης επέμενε πάντοτε ότι πρέπει να κρατάμε τα «μεγάλα μεγέθη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Πηγή



Πηγή fantomas.gr