Κύπελλο Ελλάδας: Ήδη έχει προκριθεί ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε, ουσιαστικώς, την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας από τον πρώτο αγώνα με τη Λαμία, μετά το εμφατικό 5-2 στην Τούμπα, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι είχαν παραγωγική επίθεση αλλά και προβληματική αμυντική λειτουργία, είναι δε χαρακτηριστικό ότι το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 2-2.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 5′, όταν από σουτ του Ροντρίγκο και απόκρουση του Θεοδωρόπουλου, ο Τζόλης με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Στο 11΄ όμως, μετά από κόρνερ που δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Κρέσπο, ο Αντέτζο με ωραίο ψαλίδι ισοφάρισε.

Στο 16ο λεπτό έγινε το 2-1 για τους γηπεδούχους, με ωραίο σουτ του Σβαμπ, αλλά στο 24΄ η Λαμία ισοφάρισε εκ νέου, όταν ο Μπεχαράνο με κεφαλιά στην γωνία πέτυχε το 2-2 (με χρήση VAR), παρά την αρχική υπόδειξη του β΄ βοηθού για οφ-σάϊντ.

Στο 59΄ το απευθείας φάουλ του Ουάρντα εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου κι έφυγε άουτ, αλλά στο 67΄ από προβολή του Κρμέντσικ η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Θεοδωρόπουλου και στην επιστροφή ο Τζόλης πέτυχε το 3-2.

Στο 82΄ ο Ροντρίγκο με άψογο σουτ πέτυχε το ωραιότερο γκολ της αναμέτρησης, δίνοντας αίσθημα ασφαλείας στον «προβληματικό» και σήμερα ΠΑΟΚ, ενώ στο 88΄ ο Κρμέντσικ διαμόρφωσε το τελικό σκορ με δυνατό σουτ.