Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

-Yeni Safak: “Στείλαμε το μήνυμα στις χώρες που επιχειρούν να σφετεριστούν τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο… το μεγάλο γένος μας ξύπνησε” είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου της Safak, το οποίο είναι αφιερωμένο στην παρέμβαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου. Πολύ ψηλά στην ατζέντα της Safak όμως είναι και οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να χαρακτηρίζουν ως μια πολύ θετική εξέλιξη που θα κάνει χαρούμενα τα παιδία, την πολιτική της τηλεκπαίδευσης αλλά και της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων.

YENİ ŞAFAK Newspaper Headline on Tuesday, September 22, 2020

-Turkiye: Για ακόμα μια μέρα, η εθνικιστική Turkiye εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά των αριστερών και φιλοκουρδικών δυνάμεων του HDP, χαρακτηρίζοντας τα μέλη του του κόμματος ως “ανθρώπους που χρειάζονται θεραπεία”. “Οι μεταρρυθμίσεις είναι απαίτηση του λαού” σημειώνουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αναφορικά με τις προθέσεις του Τούρκου Προέδρου για νέες μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα ψηλά στην ατζέντα τους βρίσκονται και οι νέες δηλώσεις Τσαβούσογλου αναφορικά με τον ρόλο των Η.Π.Α.

TURKEY News September 22, 2020 Tuesday Cuff

-MILAT: Κεντρικό θέμα και στο φύλο της MILAT είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού και ειδικότερα στο κομμάτι των σχολείων. “Ευχαριστώ Θεέ μου” είναι ο κεντρικός τίτλος των Τούρκων δημοσιογράφων που περιγράφουν μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική κατάσταση για τα επιδημιολογικά δεδομένα της Τουρκίας.

MİLAT Newspaper Headline on Tuesday, September 22, 2020

-AKSΑΜ: Αφιερωμένο στη αυριανή τριμερή συνδιάσκεψη του Τούρκου Προέδρου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σάρλ Μισέλ και την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας AKSAM.

AKŞAM Newspaper Headline on Tuesday, September 22, 2020

-Yenisoz: “Ποινική δίωξη εις βάρος της ελληνικής εφημερίδας” είναι ο σημερινός τίτλος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yenisoz, που αναφέρεται στο δημοσίευμα μεγάλης ελληνικής εφημερίδας που μίλησε με υβριστικό τρόπο κατά του Τούρκου Προέδρου.

-Daily Sabah: Πρώτο θέμα αυτή τη στιγμή στον ιστότοπο της Daily Sabah είναι οι αναφορές του Τούρκου Προέδρου για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στην λειτουργία των Ηνωμένων Εθνών. Πολύ ψηλά όμως στην ατζέντα των Τούρκων δημοσιογράφων είναι και οι νέες κυρώσεις των Αμερικανών στο Ιράν με την κατηγορία της παραβίασης του εμπάργκο όπλων προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Μαδούρο.